IFK jagar ettan Jitex in i det sista

Bortasegern mot Onsala bäddar för en rysaravslutning nästa helg. "Vi ska fortsätta sätta press", sa IFK-kaptenen Clara Flenhagen.

IFK:s lagkapten Clara Flenhagen.

IFK:s lagkapten Clara Flenhagen.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-09-21 19:41

IFK vann med 3–2 på Rydets IP samtidigt som toppkonkurrenten Jitex slog Valinge-Deringe med 4–0.

Jitex behåller greppet i division 1-toppen inför avgörandet kommande helg. Det skiljer en poäng i kampen om en kvalplats uppåt. I sista omgången spelar IFK hemma mot Lindö (som i praktiken har säkrat kontraktet) medan Jitex har bortamatch mot trean Bergdalen.

Det är alltså långt ifrån kört för IFK:s del.

– Vi ska fortsätta sätta press på Jitex. Jag tror att Bergdalen kan hjälpa oss. Om det är något lag som kan slå Jitex så är det dem, sa Clara Flenhagen på väg hem.

Hur blir det för er att avsluta mot Lindö då?

– Lindö är alltid Lindö och ett derby är alltid ett derby. Det kommer bli nervöst men vi kommer vara väldigt taggade. Vi måste vara fokuserade på det vi ska göra och kan inte tänka på den andra matchen.

Det skulle vara tråkigt om ni fick hjälp av Bergdalen men inte vann själva.

– Ja, det får inte hända.

Bortamatchen mot Onsala beskrev Clara Flenhagen så här:

–  Vi dominerade helt i första halvlek men tog en massa felbeslut. Vi passade när vi skulle skjuta och sköt när vi skulle passa. Vi ledde med 1–0 men borde gjort något mer mål.

– I andra halvlek fick de ett tidigt mål och då var det lite match igen. Men sen tog vi över och skapade flera lägen. Segern var verkligen rättvis.

IFK:s första mål var ett självmål. I andra halvlek gjorde Alma Sjödahl 1–2 innan Clara Flenhagen själv satte 1–3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!