Högsta siffran någonsin för Dolphins satsning

Dolphins tar sig ut i Norrköpings ytterområden för att ge barn möjlighet att träna även där.

Elina Madarian har lärt sig massor under höstens träningstillfällen i "Basket där du bor".

Elina Madarian har lärt sig massor under höstens träningstillfällen i "Basket där du bor".

Foto: Ulf Stråhle

Basket2019-10-22 07:00

2015 startade ”Basket där du bor”. Norrköping Dolphins sökte sig till barnens egna områden för att locka fler att vilja testa basket.

– Vi började i liten skala i Navestad, för att sen öka med Hageby och Klockaretorpet. Roligast av allt är att vi får hit mycket fler tjejer än killar. Det är utmärkt, säger Damir Sepulveda, ungdomsansvarig i Dolphins.

När Sporten besöker måndagens kvällsträning är det full fart i Hagebyhallen. 

Barnen studsar, skjuter och tar sig över små hinder på golvet.

Bara under hösten har 186 barn deltagit i träningarna i de tre aktuella stadsdelarna. Högsta siffran någonsin sen starten för drygt fyra år sen.

– Vi började med årskurs två och tre, helt plötsligt har vi nu både åk fyra, fem och sex i Hageby och Klockaretorpet. I Navestad måste vi ha dialog med kommunen för att kunna växa, det är problem med hallar, så där har vi bara årskurs två och tre, säger Damir, som berättar att det är två mycket erfarna ledare som håller i träningskvällarna i de olika hallarna.

Lek och glädje står i fokus i ”Basket där du bor”.

– De får upptäcka hur roligt basket är, umgås med varandra och sen har vi miniturneringar en gång i månaden. Det räknas inga poäng utan det ska bara vara en upplevelse. Det här är inget projekt längre utan en del av vår ungdomsverksamhet, säger Damir medan den yngre gruppens timslånga pass närmar sig slutet.

Åttaåriga Elina Madarian är ett enda stort leende när träningen ska summeras.

– Det är jätteroligt här, det bästa är att alla får vara med och testa. Jag har lärt mig massor bara nu i höst, som att skjuta och dribbla, säger Elina.

Barnen och ledarna har roligt ihop i Hagebyhallen.
Barnen och ledarna har roligt ihop i Hagebyhallen.
Karta: Hagebyhallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!