Vita Hästen fick en perfekt start på kvalserien med 3–0-segern hemma mot Hudiksvall.

På lördagen fortsätter jakten på nytt allsvenskt kontrakt.

Bortamatchen mot Kristianstad – som också inledde med seger – är en av kvalets svåraste uppgifter och för att lyfta Hästen till nya kvalpoäng reser ett 40-tal fans ned till Skåne för att stötta laget på plats.

Innan de började att rulla söderut klev Rickard Rauge in i bussen och greppade micken.

– Överraskande? Både ja och nej. Han är bra och har dessutom bidragit med 1 000 spänn till resan, säger Niclas Lekander och hyllar ordföranden och den tidigare stjärnans inträde i klubben.

– En boost. Det han gjorde nu och efter att han blev ordförande. Det var lite mer kalla handen innan, fortsätter Lekander.

Rauge själv hyllar att stödet för laget hänger i trots en motig säsong.

– Så här är det, grunden är att jag tycker att det är fantastiskt att våra fans åker land och rike runt, hittar sponsorer till bussar och liknande. Det spelar ingen roll var i landet vi spelar. Det är gentilt och stort av dem och det vill vi uppmärksamma. Och tacka för stödet. Vi får aldrig glömma bort dem. Deras stöd är fantastiskt för spelarna, säger han.

Och tror att det var ett uppskattat drag för Hästens fans att ha med sig till Kristianstad.

– Det var inte alla som var där, men jag hoppas de som var det uppskattade det. Vi ville passa på att tacka för det här bidraget också, som var tänkt till supporterspelaren men som gick till tränarbytet istället. Det var en fin gest.

Blev de förvånade?

– Jag tror de blev lite snopna. Ingen visste om det. Men det är en så lätt sak att göra från klubbens sida.

Nervöst inför kvällen?

– Visst är det. Jag har en bra känsla ändå. Det var många som sa i bussen också att de var så nervösa men jag tycker vi har förberett oss bra. Tränarstaben har förberett laget på bästa sätt, vi har gjort det vi har kunnat.

Niclas Lekander är också inställd på ett test i Kristianstad.

– Det känns som den svåraste bortamatchen i kvalserien, får vi med oss poäng är det en bonus. Kristianstad är ganska tunga. Det passar inte oss så bra.