Endast Frölunda, Djurgården och Malmö Redhawks kommer från kommuner som är större än Linköping befolkningsmässigt. Trots detta befinner sig Linköping på en svag 12:e plats när Corren har listat hur många följare lagen har på sina officiella Facebook-konton. Åtta av de elva lagen som ligger före Linköping på listan har mindre befolkningsmängd i kommunen.

LHC:s Facebook-konto har drygt 16 000 följare. Toppar listan gör Frölunda på 124 000 följare följt av Djurgården på 118 000 och Färjestad på 78 000.

Micael Sturehed tillträder snart sin tjänst som marknadschef i Linköping HC. Han är sparsmakad med kommentarer om vad det kan bero på att LHC ligger så långt ned på listan

– Det blir fel att uttala sig om saker då jag inte vet varför de har gjort på olika sätt. Jag tillträder min tjänst i september. Men självklart gör jag analyser innan jag tillträder, men vill helst hålla det för mig själv, säger den framtida marknadschefen Michael Sturehed.

Han är dock öppen med att det är ett problem.

– Sociala medier är en avgörande bit i all kommunikation. En anledning till att LHC värvat en marknads- och kommunikationsansvarig är dagens medielandskap måste angripas på nya sätt. Och hur jag kommer bygga upp det med LHC vill jag gärna vänta med tills jag börjar jobba, säger han och fortsätter:

–  Utan jag kan bara konstatera att sociala medier och annat man kan göra på plattformarna är trafikskapande. Och att det kommer vara ett prioriterat område när jag kliver in i min roll.

LHC ligger även bakom två klubbar i hockeyallsvenskan. Leksand med 73 000 följare och Modo med 22 000.

Hela listan med lagens följare på Facebook och Instagram, där LHC ligger lite bättre till på en 10:e plats, finns i faktarutan här intill.