Division 2-laget Bollnäs Gif blir IFK Norrköpings motstånd i jakten på en plats i svenska cupens gruppspel nästa vår. På pappret så klart en sportsligt klart överkomlig motståndare. Lottningen i sig var dock inte den optimala rent geografiskt, då cirka fyra och en halv timmes bussfärd skiljer Östgötaporten från Hälsingland och Bollnäs.

Samtidigt kommer en allsvensk spelarbuss ännu längre norrifrån, från Sundsvall, att bege sig i motsatt riktning.

Med Torstorp och Atlaslunden inskrivet i GPS:en.

– Det är jättekul att det blir ett nytt allsvenskt motstånd för andra gången på tre år. Det är inte många på vår nivå som får chansen till det. Sedan hade man kanske önskat sig ett Stockholmslag eller IFK i första hand, men det är fortfarande allsvenskt motstånd och det känns inspirerande, säger Torstorpstränaren Daniel Helmesjö om mötet med Gif Sundsvall.

Han tror dock att publikrekordet från 2015 års möte med Djurgården blir knepigt att slå.

För Assyriska IF, som till skillnad från IFK och Torstorp låg i den södra potten, fick just sydligt motstånd. Superettanlaget Trelleborg kommer gästa Mamre.

Det kunde ju också ha varit ett Norrköpingslag till med i torsdagens lottning, men i och med Sleipners straffläggningsförlust under onsdagen blev det istället Värmbol som tog platsen.

Ett Katrineholmslag som drog AIK på sin lott.

Den andra omgången av Svenska Cupen kommer spelas 23 alt. 24 augusti.