Det skulle bli en tuff uppgift när det vankades sexpoängsmatch mellan Enskede och Assyriska och det skulle inte bli enklare för östgötarna. På uppvärmningen tvingades viktige Victor Adsell Sjöberg lämna återbud efter en känning i baksidan av låret.

– Vi saknar många centrala mittfältare sedan tidigare så det är klart att det blir väldigt kännbart. Paul Chamoun var inte heller tillgänglig så självklart påverkar det, sa Admir Dedic.

Det började annars bra för Assyriska i Enskede. Johan Roxström nådde högst i luftrummet i första halvleken och gav gästerna ledningen. En ledning som man tog med sig in till paus.

– Ett fint mål från "Rocky". Det var skönt att ha med sig ledningen efter första trots att de kanske var det bättre laget. Jag tycker dock inte att de skapade så mycket lägen, konstaterade Admir Dedic.

Men där någonstans tog det roliga slut för Assyriska. Tidigt i den andra halvleken kunde hemmalaget, som inför matchen låg på kvalplats och var tre poäng före Assyriska, skicka in kvitteringen. Ledningsmålet kom inte långt efter.

– Det är tungt när de får en så tidig kvittering. Det var lite tyngre och mer bestämda än oss i närkamperna. Vi vägde lite lätt, tyckte Dedic.

Hur ser du på ert spel när ni jagar en kvittering?

– Vi hade något enstaka läge men skapade inte tillräckligt mycket. Men så är det ibland.

Är det kört med kvalplatsen nu?

– Nej nej. Det är 27 poäng kvar att spela om så det är inte kört. Enskede ska spela flera derbyn i Stockholm som är svåra där de säkerligen kommer tappa en hel del poäng. Det är så det är i den här serien. Nyckeln för oss är att börja få tillbaka spelare och hålla oss skadefria. Vi har haft det väldigt tufft kring den biten, avslutade Dedic.