Guts föll mot tabelledaren på hemmais

Nykomlingen Guts Finspång föll med 1–5 (1–1, 0–3, 0–1) mot serieledande Mjölby HC hemma i Klimatteknik hallen.

Guts föll med 1-5 hemma i Klimatteknik hallen inför 198 åskådare.

Ishockey2019-10-20 21:22

Två segrar har nykomlingen ordnat efter att målskyttet kommit igång under de inledande omgångarna av hockeyvåan.

Mot topptippade Mjölby HC som Guts mötte och slog på försäsongen blev det dock poänglöst.

Men det började godkänt efter att Mika Huhtasalo kvitterade till 1–1 drygt 13 minuter in i första perioden.

Det var i den andra som matchen målmässigt avgjordes.

Mjölby satte sitt andra mål för kvällen i numerärt överläge av Patric Juel. Det följdes snabbt upp en dryg minut senare då Edvin Lundqvist gjorde 1–3 och knappa fem minuter senare kom 1–4 från Victor Jigmalms klubba.

En period som var svår reparera.

Guts tog ut målvakten tidigt för att förändra dödläget i den tredje perioden i jakten på kontakt, men i den sista matchminuten gjorde Edvin Lundqvist sitt andra mål för kvällen som fastställde 1–5.

Guts ligger näst sist med sex poäng men har ganska få poäng upp till mitten av tabellen.

Karta: Klimatteknik hallen, grosvadsvägen 5