– Jag vet vad jag vill, grabbarna vet vad de vill, säger Fröjd.

Som seriesegrare får Griparna välja motståndare först. Att välja på har de trean Piraterna eller fyran Valsarna.

Valet sker efter torsdagskvällens uppskjutna match där Griparna möter just Valsarna, i Hagfors.

Och faktum är att beslutet inte är taget ännu. Det görs under matchen.

– Grabbarna vill välja Piraterna. Det största skälet till det är alla gillar banan i Motala, att det är en riktigt bra bana som alla tycker det är kul att komma till. Det kanske är Piraternas stora nackdel, att alla gillar att åka på deras hemmabana.

Men själv är Anders Fröjd av en annan åsikt.

– Får jag bestämma tar vi Valsarna. Varför ska man utmana ödet och möta Piraterna som tillsammans med oss är seriens bästa lag? Om vi tar Valsarna och slår dem så får vi ju åka till Motala i alla fall sen, i en final.

– Piraterna är ett lag på uppåtgående med bra förare och en mycket skicklig lagledare i Fredrik Staaf, så för mig är det en mycket svårare motståndare.

Så vem bestämmer?

– Det gör vi gemensamt men jag har sista ordet. Vi har givetvis diskuterat det här redan och kommit överens om att vi ska köra matchen mot Valsarna nu och känna på deras bana innan vi tar ett beslut.

Piraterna har ju redan, oavsett utgången av slutspelet, bestämt att klubben ska ansöka om en plats i elitserien 2019. Hur det är med Griparna vet inte ens Anders Fröjd.

– Jag fungerar bara som matchcoach i laget och jobbar annars inget i föreningen. Men jag kan säga att det skulle förvåna mig mycket om de skulle vilja gå upp.