Oväntat jämnt i heta futsalderbyt

Norrköping vann futsalderbyt med 5–2 och utökade sin långa segersvit. Men efteråt var det ändå svårt att säga vilka som var nöjdast. "Vi kämpade och lät det inte rinna iväg", sa Dinko Felic i Linköping.

Dinko Felic gjorde en stabil match och hjälpte till att hålla nere siffrorna.

Futsal2019-11-29 22:32

På förhand fanns det få indikationer på att det skulle särskilt jämnt mellan serieledaren Norrköping Futsal och jättejumbon KFUM Linköping, som stod på -32 i målskillnad inför deras femte match på fredagskvällen.

– Vi hade inte jättebra koll på Linköping. Alla hade stort självförtroende innan och vissa trodde nog att vi skulle vinna med minst 10–0, sa Norrköpings Joshuel Mendives.

Publiken skulle dock få se överraskande start på matchen när Linköping – med giganten Dinko Felic längst bak i planen – fredade sitt mål på ett lysande sätt inledningsvis. Och direkt efter att Joshuel Mendives gjort matchens första mål så svarade gästerna upp med en snabb kvittering.

– De kanske underskattade oss litegrann. Det kommer att ta tid innan vi är där vi vill vara, men vi kämpade riktigt bra nu.

Precis innan paus orkade Linköping däremot inte stå emot när Mendvies först rullade in sitt andra mål för kvällen och Johan Roxström, kort senare, dundrade in 3–1-bollen.

Efter en kontrollerande andra halvlek, som bjöd på tre mål, gick det inte att säga annat än att Norrköping vann rättvist. Laget har fortfarande inte tappat en poäng i division 1-serien.

– Det känns ändå som det här är vårat år, avslutade Mendives.

Målen: 1–0 (8) Joshuel Mendives, 1–1 (9) Muharem Ibrahimovic, 2–1 (17) Joshuel Mendives, 3–1 (19) Johan Roxström, 4–1 (35) Kutshi Moilo, 5–1 (39) Johan Roxström, 5–2 (40) Emanuel Odisho.

Joshuel Mendives klappades om efter ett av sina två mål.