Kom tillbaka med flera VM-medaljer

KFUM Norrköping kan summera en stark sommar igen. Och flera medaljer på VM. "Det får en att vilja fortsätta", säger Simon Hesselgren.

Simon Hesselgren, Jonathan Dybbroe och Niloofar Mossavar Rahmani tog hem många medaljer på VM.

Simon Hesselgren, Jonathan Dybbroe och Niloofar Mossavar Rahmani tog hem många medaljer på VM.

Foto: Christer Gustafson

Frisbee2019-08-30 09:00

De har varit hemma någon månad nu. Men sommarens VM i Richmond i USA är ändå ett häftigt minne. KFUM Norrköping har länge varit väldigt bra inom frisbeesporten och det bekräftades ännu en gång nu.

De sju deltagarna från klubben kom hem med 14 medaljer totalt. 

– Vi håller igång och tränar och har roligt tillsammans. Det är nyckeln framför allt. Vi har en bra topp, bra spelare runt omkring och är nyfikna på att bli bättre, säger Niloofar Mossavar Rahmani som varit med ganska länge.

I det här VM:et var hon egentligen skadad och tveksam till start, men åkte till slut ändå. Med sig hem fick hon fem medaljer, silver i längd och DDC samt brons i discgolf, fristil och allround.

– Det var inte helt säkert att jag skulle åka iväg, jag hade en meniskskada och började träna först sex veckor före SM. Jag var inte i tipp-topp-form men åkte för att förbundet så gärna ville. Jag är supernöjd och hade inte räknat med något. Jag levde på gamla meriter och erfarenheter, säger Niloofar med ett leende.

Frida Högberg tog även ett guld i discathlon på seniorsidan. Det var tredje raka i VM för henne.

På juniorsidan blev det flera medaljer, där duon Simon Hesselgren och Jonathan Dybbroe hade stora framgångar. Tillsammans tog de guld i både DDC och fristil.

– Det kände vi oss ganska säkra på, vi är tidigare världsmästare på det. Men silvret och de två bronsen; där kunde det ha gått hur som helst, säger Simon om sina totalt fem medaljer.

De övriga tre var ett silver i längd och två brons i SCF och allround. Jonathan Dybbroe guld i SCF och silver i discathlon.

Båda var väldigt nöjda med medaljerna som de fick med sig hem.

– Jag tycker det är jättebra. Jag kör all-in nu, men från och med nu ska jag upp och köra i open-klassen med de vuxna. Så det kommer att bli mycket svårare, säger sistaårsjunioren Simon Hesselgren. 

– Det kommer att bli ett stort steg. Jonathan är fortfarande junior så vi får se om han vill följa med eller om han stannar i junior ett år till. 

Jonathan Dybbroe summerar sitt VM så här:

– Det var skönt veckan efter. Man vill fortsätta, det här ligger högt upp.

Hur firades medaljerna?

– Det rullade på, jag har nyss slutat skolan och har sommarjobb. Jag gick tillbaka till jobbet som en vanlig dag. Det är en pokal till på hyllan. Men det får en att vilja fortsätta, svarar Simon Hesselgren.

Jonathan Brandtberg tog även guld i DDC i open-klassen.

Karta: Folkparken, Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!