Segern räckte inte för Linköping City

Seger mot Nyköping blev det. Men Umeå gjorde sitt i derbyt mot Team TG och snuvade Linköping City på kvalplatsen till superettan.

Dejan Polic och hans Linköping City gjorde sitt mot Nyköping, men till kval räckte det inte.

Dejan Polic och hans Linköping City gjorde sitt mot Nyköping, men till kval räckte det inte.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-11-02 16:02

Det var två matcher som skulle gå Citys väg i den sista omgången av division 1 norra. Tre poäng (3-0) mot Nyköping på Linköping arena betydde att City gjorde sitt, men uppe i norr kunde Team TG inte störa serietvåan Umeå FC i stadsderbyt. Därmed blir Umeå tvåa på 56 poäng, City trea på 53 poäng. Akropolis var sedan länge klar seriesegrare.

Formstarka Nyköping hade inte förlorat på evigheter, men saknade sina två bästa spelare i målskytten Oscar Karlsson och innermittfältaren Enis Ahmetovic som båda var avstängda. Det var spelmässigt ganska jämnt i den första halvleken, men City var vassare i sina framstötar och specielle målskytten Michael Morais slog till två gånger om, båda målen på nick.

Det blev aningen mer avvaktande efter paus, Citymålvakten Michael Hartmann räddade en straff efter en dryg timme men utöver det skapade inte Nyköping speciellt mycket framåt. Istället ökade City på, debutanten William Wiktander fick göra mål till 3-0 i sin första bollberöring i matchen. 

Tre säkra poäng blev det, men säsongen är ändå över för Linköping City, som i måndags föll i östgötaderbyt mot Sylvia. Den matchen, och formsvackan i somras, kostade laget kvalplatsen till superettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!