Så gick det för Gerson mot Ronaldo

Lars Krogh Gerson spelade hela matchen mot Cristiano Ronaldos Portugal. Som väntat blev det förlust för Luxemburg.

Superstjärnan satt ett av Portugals mål.

Fotboll2019-10-12 14:27

Det är inga enkla matcher som nästjumbon i kvalgruppen har under den här EM-kvalsamlingen.

Portugal i fredags kväll.

Serbien borta på måndag.

Lars Krogh Gerson klev ut till sin 67:e A-landskamp på Estadio Jose Alvalade i Lissabon.

Han klev av planen med en 0–3-förlust och 90 minuters krigande mot superstjärnor som Cristiano Ronaldo, Manchester Citys Bernardo Silva och Joao Felix, till vardags i Atletico Madrid.

Luxemburg skickade ut en fembackslinje för att stå emot Portugals världsklassoffensiv men det var affischnamnen som visade vägen.

Bernardo Silva satte 1–0 efter 16 minuter, Ronaldo stod för 2–0-målet och i sista minuten spikade Valencias Goncalo Guedes slutresultatet.

3–0 till Portugal var en planenlig seger.

Gruppen toppas av Ukraina som har en match mer spelad än Portugal.

Island föll med 0–1 hemma mot världsmästarna Frankrike.

Oliver Giroud avgjorde på straff. "Pekings" tidigare anfallare Arnór Sigurdsson kom in från bänken i andra halvlek. Det återstod tio minuter när CSKA Moskva-spelaren ersatte Arnór Ingvi Traustason.

Jón Gudni Fjóluson satt på bänken hela matchen.

Lars Krogh Gerson spelade hela matchen mot Portugal.