Oväntad IFK-seger i U 21-finalen

IFK fortsätter locka till sig talanger och ge dem chansen. Provspelaren Bjarki Bjarkason och U 19-spelaren Pontus Tillmar spelade hem 100 000 kronor till IFK.

Norröpings islänningar, Alfons Sampsted, målskytten Bjarni Bjarkason och Isak Bergman jublar åt vinsten i U21-finalen.

Norröpings islänningar, Alfons Sampsted, målskytten Bjarni Bjarkason och Isak Bergman jublar åt vinsten i U21-finalen.

Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Fotboll2019-10-29 15:12

Ungt, oprövat och knappast särskilt samspelt.

Men det räckte för att IFK Norrköping kunde vinna U 21-finalen borta mot Trelleborg och spela hem segerchecken på 100 000 kronor.

– En fantastisk glädje för killarna att få uppleva och starkt av dem att klara av det. Vårt lag var nog sämst förberett på uppgiften. Tung, gropig plan i en oktobermatch på Vångavallen. Det är våra unga spelare inte vana att spela på och hantera med allt vad det innebär för typ av spel, sa Stefan Hellberg när spelarbussen rullade hem från Skåne.

Det var två unga namn som stod för IFK-målen.

Först den isländske provspelaren Bjarki Steinn Bjarkason från Akranes.

1–1-kvitteringen kom genom en stark inbrytning diagonalt mot straffområdet av Pontus Almqvist som lyckades passera två försvarare i ett teknsikt svårt nummer, innan han spelade fram bollen till isländske provspelaren.

– Vi växte in mer och mer i matchen. Vi har ett treårigt avtal med Akranes där två till fyra spelare får komma ned och träna med oss. I år är det Bjarki och Jon Gisli Eyland Gislason. (ej spelklar då han inte fyllt 18 år, reds anm). Bjarki hade flera bra lägen och var teknisk och snabb i en match som måste varit svår för honom, berömde Hellberg.

På slutet tryckte Trelleborg på för ett avgörande, med ett par farliga frisparkslägen. 

– Energin hade gått ur oss lite och de skapade ett ganska stort tryck de sista tio minuterna mot oss, sa Hellberg vars unga lag ändå skulle få chans att klara sig ur en oviss förlängning.

För när matchen tickade ut mot tilläggstid fick IFK en dubbelhörna. Manasse Kusu tog rygg på Pontus Tillmar, det var framför unge Tillmar läget kom. En nickskarv ned framför fötterna på U 19-spelaren som behärskat svepte in bollen i hemmamålet.

– Klart att det blev en väldig glädje över att vi vann finalen. Vi hade inga taktiska varianter som vi tränat på, utan de fick klara sig med den träning vi hade inför avresan till Trelleborg. Det var ett ungt lag eftersom Sylvia också hade en viktig match kvällen innan mot Linköping. Det visar vilken bra miljö det finns i talangutvecklingen. Några kan ta det där sista steget som krävs, sa Hellberg på väg hem.

Mot Östgötaporten och en ny träningsdag för talangerna.

  U21-finalen

Trelleborg–IFK Norrköping 1–2 (1–0)

Målen: 1–0 (43) Dennis Antwi, 1–1 (64) Bjarki Steinn Bjarkason, 1–2 (90+3) Pontus Tillmar.

De mest rutinerade i IFK-laget var Stefan Hellberg och Christoffer Telo, men det var de unga IFK-spelarna som stod för målen i U21-finalen.
De mest rutinerade i IFK-laget var Stefan Hellberg och Christoffer Telo, men det var de unga IFK-spelarna som stod för målen i U21-finalen.
Karta: Vångavallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!