Klubbytet gjorde susen: "Har trivts bra"

Vimmerbysonen Fadel Youssif bytte i somras från division 2-laget Motala AIF - som nu kvalar mot ettan - till division 1-laget IF Sylvia från Norrköping. Det har varit ett perfekt steg för honom.

Fadel Youssif spelade en och en halv säsong i Motala AIF innan han i somras bytte till IF Sylvia.

Fadel Youssif spelade en och en halv säsong i Motala AIF innan han i somras bytte till IF Sylvia.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-11-05 17:30

Fadel berättar att han inte kände fullt förtroende i Maif.

 – Jag hade önskat mer speltid, men tyckte ändå jag gjorde det bra och var i bra form. Christer (Persson, tränare i Maif) valde att ge andra chansen en del. Det får man så klart acceptera. 

Sedan blev det en flytt till Sylvia, som är samarbetsklubb till IFK Norrköping. Där spelade 22-åringen även innan sejouren i Motala. 

 – Vi hade ett snack när jag kom, jag och Kim Hellberg (Sylvias tränare). Han sa att jag inte kunde vara säker på att spela så mycket. Han hade valt att ge andra spelare chansen under våren och de gjorde det bra. Då ville han inte bara byta ut dem för att jag kom in, och det förstod jag. 

Men sedan blev det mycket speltid ändå. Fadel Youssif, som från början är innermittfältare, fick starta nästan varje match på högerbacksplatsen. 

 – Jag har fått göra många 90-minutersmatcher i division 1. Stundtals har det gått bra också och som helhet är jag nöjd med det jag och laget kunnat prestera. Förutom sista matchen då, säger Fadel och tänker på helgens jobbiga säsongsavslutning, där laget förlorade med 7-0 borta mot Bodens BK efter en tuff resa dit. 

Hur ser det ut framöver? Är tanken att fortsätta i Sylvia?

 – Jag har inte haft något snack med Sylvia än, men de såg det som en långsiktig lösning när jag kom. Att jag skulle stanna några säsonger. Vi ska ta tag i det och sätta oss ner och prata, säger Youssif och fortsätter: 

 – Vi skrev bara kontrakt året ut, så jag är fri, men jag har trivts väldigt bra under hösten och kan tänka mig en fortsättning. Det är bra miljö, bra fotboll och fantastiska träningar, säger Fadel, som i nuläget inte pratar med någon annan klubb. 

Fadel lämnade staden Vimmerby och klubben VIF 2013, men håller fortfarande koll på laget. 

 – Jag försöker hålla koll så mycket som möjligt, både på resultat och även se de matcher jag kan. Jag var på deras match mot Sleipner här i Norrköping. Det är tråkigt att se att de nu är i division 4, då det är min moderklubb, berättar Fadel, som dock tror Vimmerby kan ta steget upp igen snabbt. 

 – Det hoppas jag verkligen. Det finns verkligen förutsättningar för dem att gå upp igen med allt de har runt omkring klubben. Jag hoppas att allt går rätt till och att de studsar tillbaka så fort som möjligt. Det är helt klart en klubb som ska vara högre upp än division 4. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!