Inhoppen har stärkt framtidsmannen

Allsvensk hetluft är numer ett regelbundet inslag för Pontus Almqvist. "Det blir hur bra som helst till nästa säsong", säger 20-åringen.

Pontus Almqvist var nära mot Häcken men får fortsätta jaga första allsvenska målet.

Pontus Almqvist var nära mot Häcken men får fortsätta jaga första allsvenska målet.

Foto: TT

Fotboll2019-10-29 07:00

En rivstart på säsongen, mål mot Malmö FF i vinterns träningsmatch, tuffa skador och ett förlängt kontrakt med IFK Norrköping.

Det har varit ett händelserikt 2019 för Pontus Almqvist.

Nu har den spännande anfallaren sikte på första allsvenska målet – och var snubblande nära mot Häcken.

Inhopparen störtade fram på Lars Krogh Gersons frispark men hann inte få till avslutet som räddades av Peter Abrahamsson.

– Det var en touch från motståndaren, bollen dök ned direkt. Det var svårt, jag kom springande mot bollen. Jag försökte bara få den mot mål. Lite för löst, säger Almqvist.

Det har varit både med- och motgångar för IFK-anfallaren under säsongen. Nu är det en leende Almqvist som konkurrerar alltmer om en plats i anfallet.

Jens Gustafsson visar att han tror stenhårt på Almqvist och såg till att säkra upp honom på ett nytt kontrakt som gäller fram till 2023.

Statistiken visar sex inhopp men inget mål.

–Jag har ju haft några lägen nu i de här matcherna. Det är det enda som jag vill ska släppa: att få poäng. Men nu känner jag att jag kommit in i gänget och får spela. Det blir hur bra som helst till nästa säsong. 

– Det gäller bara att köra på. Ta de löpningar jag tar, vinna nickdueller och till slut kommer allt falla på plats.

Har det varit ett nyttigt år?

– I början var jag nervös. Efter varje match blir det bättre och bättre och till slut blir det ett lugn. Man behöver, såklart, ett par matcher innan man kommer in i det, men på slutet känns det mycket bättre och det är kul att jag får spela så mycket på slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!