Eric Smith och Tromsø får lämna eliteserien. Efter ett sanslöst drama i sista omgången står det klart att laget åker ur.

Eric Smith, här från en match med lite mindre snö än i dagens avgörande.

Fotboll2019-12-01 21:38

De norska tidningarna beskriver det som "kaosmatchen" när Stabæk, som inte hade något att spela för, skickade ner Tromsø till andradivisionen (OBOS-ligaen).

Konstgräsplanen var mer vit än grön när snön vräkte ner och hemmalaget var mer eller mindre tvingade att vinna för att vara på den säkra sidan i den makalösa bottenkampen där hela sex lag riskerade att dras in i nedflyttningsracet.

Gästerna tog också ledningen i snökaoset när Oliver Valaker Edvardsen satte 0–1 efter 39 minuters spel. Målet kom strax efter att matchen tvingats att brytas en stund för att planen på Alfheim skulle skottas med både traktorer, bilar och skyfflar.

Efter halvtidspausen var det Tromsø för hela slanten, Man fick in en tidig kvittering genom Runar Espejord och pressade på för det nödvändiga ledningsmålet. Men något mål blev det aldrig och eftersom de övriga resultaten gick emot laget blir det degradering för Eric Smith och hans lag.

Smith spelade 83 minuter innan han byttes ut. Han hann bli varnad på den tiden. Smith har lånats ut till den norska klubben från KAA Gent i slutet av den här säsongen. Vad som händer nu är inte klart.