"Blågul" IFK-spelare laddar med LFC

IFK-damernas enda landslagsspelare redo för dubbla matcher på Island.

My Cato är redo för dubbla landskamper.

My Cato är redo för dubbla landskamper.

Foto: David Iwung

Fotboll2019-11-01 07:00

På söndag flyger det svenska F 18-landslaget till önationen i Atlanten. IFK Norrköpings My Cato är en av de 19 uttagna som ska spela dubbellandskamp mot Island, 5 och 7 november.

– Jag har aldrig varit på Island tidigare, ska verkligen bli jättespännande. Det här är ett kvitto på att jag gör det bra i vardagen, säger My.

IFK:s 17-åriga innermittfältare har funnits med i den blågula truppen i fem tidigare matcher, och fått speltid i tre av dessa. Hon gjorde för övrigt en assist efter fyra minuter i sin debutlandskamp för några månader sen, mot just Island även den gången.

– Senast, i EM-kvalet, fick jag hoppa in i en av matcherna. Vi blev tvåa i gruppen och gick vidare till Elite round i vår. Dit vill jag försöka komma med, säger My.

Hon satsar rejält på fotbollen, har spelat flertalet matcher för IFK och gjort fyra mål i division 1. 

– Det har varit en väldigt bra säsong, för mig och för laget. Jag har tagit ganska stora kliv i min utveckling. Allra mest har jag utvecklat fysiken men även tempot. Jag drömmer om att bli professionell spelare och komma med i landslaget. Men nu är fokus att fortsätta utvecklas., säger hon.

IFK har haft träningsledigt senaste veckorna. Då har My istället passat på att träna med allsvenska Linköping, och det är inte omöjligt att det även kan bli ett klubbyte.

– Klubbarna frågade om jag ville träna med LFC. Främst för att ha ett högre tempo med mig till landslaget. Visst har jag haft lite tankar på att eventuellt byta klubb, men det är mycket tuffare konkurrens i LFC och jag har inte fått nåt konkret erbjudande så jag vet inte, säger My.

My Cato i IFK-tröjan.
My Cato i IFK-tröjan.
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!