21-åringen från Norrköpings HK har blivit en etablerad mittnia i Allingsås. Mitt i kvartsfinalserien mot Ystad (ledning 2–1) är han med i förberedelserna inför vårens VM-playoff med dubbellandskampen mot Kroatien. Han ingår i talangprojektet under Martin Boquists ledning.

– Jag är med på träningarna, men ska inte spela. Det är jätteroligt, det jag drömmer om. Alla är duktiga. Det är några nivåer upp från min vardag. De spelar i världens bästa ligor. De flesta är större och starkare. Allt går fortare och man får mindre tid på sig. I början kändes det halvnervöst, men gubbarna är sjysta, berättade Felix efter fredagsträningen i Eskilstuna.

Under lördagen kommer förbundskapten Kristján Andrésson med sitt landslag för att spela mot Kroatien i Himmelstalundshallen.

Artikelbild

| Felix Claar, Allingsås.

– Där har jag bara sett matcher med Vita Hästen för flera år sedan, aldrig någon handbollsmatch.

Från läktaren kommer han att hålla ett extra öga på spelarna på "hans position", Jim Gottfridsson och Linus Arnesson.

Sedan Felix lämnade NHK har han vuxit som spelare på flera sätt. Nu är han 1,92 meter lång och väger 94 kilo.

– När jag kom till Allingsås var jag ganska klen. Jag har utvecklats hur mycket som helst och målet är att lägga på mig några kilon till, säger Felix som har ett år kvar på kontraktet med Allingsås.

Han har varit med i landslagstruppen tidigare, men tvingats kliva av på grund av skada. I somras stoppade hälseneproblemen honom från ett sista VM med U20-landslaget. Nu är han skadefri.

I första matchen efter EM-silvret utklassade Sverige Kroatien i Eskilstuna med 32–25.

Sverige kommer ha bästa tänkbara lag trots slutspelstider i handbollsligan, Tyskland och Champions League. Andreas ”Stycket” Nilsson som missade VM gör comeback. Mattias Zachrisson, Niclas Ekberg och Albin Lagergren som skadade sig i VM missar.

3000 biljetter är sålda via förköp, officiella publiksiffran är 3800 efter logernas inträde i Himmelstalundshallen.

– Att sälja ståplatsbiljetter har varit den svåraste uppgiften. Sittplats har gått bra samt VIP-biljetterna som är slutsålda, berättar Hasse Furuheim.

Kroatiens ambassadör Vladimir Matek kommer till Himmelstalundshallen. Svensk representant blir Östergötlands avgående landshövding Elisabeth Nilsson som uppskattat sporten sedan VM 2011.

Landskampskrocken med Tre Kronor har varit minimal.

– Vi har inte märkt något av den, bara det att tidsutrymmet för att lägga golvet blev mindre, sa Hasse Furuheim.