Han mäter hela 190 centimeter, är rak i ryggen som en fura och spankulerar fram med ett brett smil och blond kalufs.

– Du får snacka långsamt, så jag förstår, säger Filip Dagerstål skämtsamt till sin nya kollega.

Larsen svarar med ett gott skratt och nickar instämmande.

Artikelbild

| Mot Hammarby förväntas han vara spelklar. Men han vågar inte ta ut någon startplats i förskott. "Det är vanskligt, först måste jag visa att jag är fit", menar dansken.

I fredags satte sig den 25-årige mittbacken Kasper Larsen bakom ratten och körde från Danmark till Norrköping, en resa på sex och en halvtimme. Det för att skriva under ett treårsavtal med IFK.

Under lördagen deltog han så smått under träningspasset och han tjitt-tjattade lite med sina nya lagkamrater.

– Det känns bra att vara här. Allting är ganska nytt, men första intrycket är att det är en fin klubb med fantastiska människor runtomkring. Välkomnandet har varit gott, säger mittbacken.

Trots att han aldrig bott i Sverige är hans språkförmåga bra. Inte så konstigt kanske eftersom han spelade, och blev vän, med den nuvarande Häcken-spelaren Rasmus Lindgren och landslagsmeriterade Simon Tibbling under sin tid i holländska Groningen.

Artikelbild

IFK har under en längre tid hållit ett öga på dansken och han har också haft en löpande dialog med managern Jens Gustafsson.

– Det har varit positivt. Första gången vi träffades pratade vi om klubben och vilken typ av fotboll han vill spela. Den tilltalade mig och possessionspelet tror jag kan passa mig, säger Larsen.

Under sommaren har han gått och vankat av och an som kontraktslös spelare. Hans avtal med Groningen löpte ut efter säsongen och det blev ingen förläning. Om han hänger läpp över att testa ett nytt land och en annan liga? Inte det minsta.

– Efter tre år i Holland känns det kul att pröva ett nytt land och ny kultur. Det här känns som ett bra steg att ta, och spelar jag bra här så är min ambition att kunna ta mig ännu en nivå högre upp, menar Larsen.

Det sista året i Groningen blev dock inte riktigt som han tänkt sig, en ankelskada ställde till för honom i början av det här året. Men när han var fri från skavanker spelade han de flesta matcherna.

Tiden i Eredivisie summerar han som utvecklande.

– Det var en fantastisk tid. I Holland får man possession-mentaliteten. Det handlar om att vårda bollen och då får man en bättre passningsfot.

Skadan ska det inte vara något bekymmer med. Dansken har skött sin sommarträning trots att han stått utan klubb. Under den kontraktslösa perioden tränade Larsen först en del på egen hand, men att löpa dag ut och dag in räckte inte. Så han beslutade sig för att vara med på passen hos sin gamla klubb, Odense.

– Jag har tränat med dem under tre till fyra veckor. I staden finns det bara gym- och löpmöjligheter, och det blir ganska tråkigt i längden. När man tränar med ett fotbollslag får man både feeling och tajming, så det var bra.

25-åringen har spelat i samtliga danska ungdomslandslag och han har erfarenhet från Europa League.

Något han hoppas kunna bidra med är ett vasst passningsspel. En annan styrka ligger inte helt oväntat i luftrummet. Han mäter hela 190 centimeter.

En annan lång och gänglig mittback i allsvenskan är Hammarbys Björn Paulsen. De är bekanta och har samma agent. Mot Stockholsmslaget förväntas Kapser Larsen vara spelklar, det till Paulsens förtret.

– Jag har pratat med honom lite grann om den svenska ligan. Han sa att det inte var så bra att jag kom hit, han ville att jag skulle vänta lite eftersom vi möter dem nästa vecka, säger Larsen med ett brett leende.