Johns mamma Heléne berättade på Vargarnas hemsida att John bestämt sig för att ta en paus.

Vargarnas unge förare såg fram mot veckan när han skulle få göra årsdebut i elitserien för Rospiggarna. Det gick inte som han hoppades. Han tappade kontrollen i första kurvan och körde in i Piraternas Damian Balinski. Båda kraschade. Balinski fördes till sjukhus i ambulans, där man konstaterade att han fått en svår skada på vänster skulderblad, som håller honom borta från speedway i sex–sju veckor.Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill var rasande.

Därefter stormade det i sociala medier.

– Det blev en häxjakt på honom, alldeles för mycket påhopp. Det var droppen. Vi har tagit ett gemensamt beslut med familjen att han ska ta en paus på två veckor. Pojken mår illa, säger Vargarnas lagledare Mats Boström.

"Hoppas att det lugnar ner sig"

John har haft en jobbig start även i allsvenskan för Vargarna med flera vurpor.

– Han har ramlat några gånger, men han gör det inte på ren vilja. Jag orkar inte läsa sånt som skrivs. Jag hoppas att det lugnar ner sig, säger Boström.

Utöver krascherna och en skuren motor har drevet i sociala medier varit hårt mot Lindman som förra säsongen var med i Rospiggarnas lag som vann SM-guld.

Gör om lite i laget

Kommande veka har Vargarna dubbelmatcher både onsdag och torsdag. På onsdag körs det uppskjutna bortamötet mot Griparna i Nyköping och på torsdag är det hemmamöte med Örnarna.

– Vi får göra om lite i laget nu. Det är inga konstigheter, säger Boström.

Räknar du med att få tillbaka Lindman i laget?

– Absolut. Det hoppas jag verkligen, svarar Vargarnas lagledare.