LÄS MER: Här är betygen på IFK-spelarna

LÄS MER: Stökigt i Helsingborg - polisen fick rycka in

Två tunga sportsliga år har passerat för Jordan Larsson, sedan han lämnade Olympia samtidigt som klubben tog steget ned i superettan.

Artikelbild

Nu var den förlorade sonen hemma i en allsvensk premiär, mot sin gamla klubb.

Målskytt – i IFK Norrköpings tröja.

1–1 var en vackert serverad boll av Alexander Fransson som landade vid Jordan.

– Jättebra boll av "Alle", den har vi tränat på. Det var lätt att ta ned den och dra på högerfoten, sa den vänsterfotade anfallaren som tryckte in kvitteringen i bortre burgaveln.

Artikelbild

| Jordan Larsson klappar om landslagets och Helsingborgs mittback Andreas Granqvist.

Då såg det bra ut för formstarke Jordan och IFK som hade haft en svår premiärstart på Olympias fina gräsmatta mot den rutinerade nykomlingen Helsingborg.

Hemmalagets förgrundsfigur, landslagsmittbacken Andreas Granqvist berömde Jordan och IFK:s löpande efteråt. Men det var han och hemmalaget som vann de avgörande duellerna under matchen.

Utom mot Jordan Larsson då "Granen" varnades.

– Jag vet om att han vill gå hårt på kroppen. Jag flyttade över bollen på högerfoten sedan slaktade han mitt ben, sa Jordan om den vinnande duellen mot pappas tidigare lagkompis.

En liten vinst i slaget.

Men det var "Granen" och HIF som vann matchen.

Avgörandet kom i en förlorad bollduell på mitten i slutet på första halvlek. Bollen hamnade hos Rasmus Jönsson på ett enda tillslag. Ett rent friläge. Isak Pettersson, valde att vänta in bollen i straffområdet, men det gav anfallaren de hundradelar som gjorde att han kunde passera med bollen före och förbi Isaks händer och rulla in 2–1 i tom målbur.

Kasper Larsson hade en nick i stolpen.

Det var kanske den hetaste möjligheten för IFK i matchen innan Andri Rúnar Bjarnason, satte en vacker yttersida otagbart för Isak i bortre burgaveln i den andra halvleken.

3–1.

Det hjälpte inte att Jens Gusafsson försökte byta, flytta upp spelare. Helsingborg försvarade sig starkt, mot ett IFK som inte kunde utmana nykomlingens rutin.

Vad saknades IFK idag?

– Försvarsspelet med tanke på att vi släpper in tre mål. Vi har en del offensiva saker, kanske borde gjort fler mål. Men det krävs lite fler nycklar och vägar för oss för att ta vi ska ta oss dit offensivt, sa Larsson självkritiskt.

– De försvarar med näbbar och klor, det var en svår match för oss.

IFK:s enda målskytt fick förklara för media i mixed zone om känslan att göra mål mot sin gamla klubb.

– Alltid glad när man gör mål men jag försökte dämpa den glädjen, sa Jordan som kanske borde ha all rätt att vara lite bitter efter behandlingen han fick av några supportrar 2016.

– Det var några få idioter, det är inte hela klubben. Jag fick många brev och meddelanden från supportrar, som står däruppe också. "Tack för den här tiden i Helsingborg". De som gjorde så är inte en del av klubben för mig. Resten av föreningen har jag stor respekt för.