"Det är många fler som kommer och kollar"

Någon miss i friåkningen. Men det fanns mycket positivt också för Amanda Olsson i hemmatävlingen. "Korta programmet gick bättre", sa hon.

Amanda Olsson hade en blandad helg i hemmatävlingen Norrköpingstrofén.

Amanda Olsson hade en blandad helg i hemmatävlingen Norrköpingstrofén.

Foto: Christer Gustafson

Konståkning2019-11-17 21:00

Och det kan man absolut hålla med om. Där satte nämligen Norrköpings Konståkningsklubbs junior personligt rekord under lördagen i Norrköpingstrofén.

Hon låg också trea totalt då, men tappade lite i det fria programmet.

– Det var sådär. Jag missade lite, suckade Amanda efter att ha fallit några placeringar i klassen på söndagen.

På hemmaplan i Himmelstalundshallen var det annars lite speciellt att tävla. Som vanligt när det är många man känner på plats. Det både sporrar och kan vara lite nervöst.

– Det är lite både och. Det är många fler som kommer och kollar, släkten bland annat, sa Amanda Olsson som stannade på 70,56 totalt.

NKK-tränaren summerade helgen och den fria åkningen så här:

– Andra delen av programmet var säkert tio poäng lägre än vad hon förmår på träningen. Det är nyckeln att knäcka och det ska vi jobba vidare med. Jag tror att hon har möjligheten att utvecklas till en bra åkare med förmåga att nå eliten. Nu är det den allsvenska serien och ovanför ligger elitserien. Vi har några åkare som verkligen satsar på det.

Linnea Gyldorff tävlade i Ungdom 15 och kom tvåa totalt. Hon satte också personligt rekord. Hennes syster Elin Gyldorff kom en bit ner placeringsmässigt i Ungdom 13 men noterade ändå en bra poäng.

– Hon är ganska ny och förbättrade sitt personliga rekord med åtta poäng. Då spelar placeringen ingen roll, sa Kim Zandvoort.

Hugo Bostedt tävlade förra helgen när killarnas A-klass och elitserien gick tillsammans.

Tränaren Kim Zandvoort.
Tränaren Kim Zandvoort.
Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!