Därför åkte Dolphins ut ur svenska cupen

Höga toppar, men dalarna är för djupa fortfarande. "Det vi behöver är att bli jämnare", sa coachen Mikko Riipinen efter förlusten i svenska cupen.

Kareem Canty och Dolphins åkte ut ur Svenska cupen efter förlusten mot Wetterbygden.

Kareem Canty och Dolphins åkte ut ur Svenska cupen efter förlusten mot Wetterbygden.

Foto: Fredrik Rosander

Basket2019-09-22 19:38

Den nylanserade turneringen blev kort för Dolphins. Laget tog sig inte vidare till kvartsfinal sedan Wetterbygden hade vunnit hemma i Huskvarna Sporthall med 92–76. Dolphins gjorde det bitvis bra men det räckte inte hela vägen.

Det avgörande rycket kom i tredje perioden.

– Vi har bra perioder där vi gör det svårt för dem, men när det blir dåligt syns det att vi orutinerade och unga. Det kostar för mycket. Jag tycker egentligen att vi är lite bättre än dem i första halvleken, ändå ligger vi under med åtta poäng. Det är för att vi kastade bort lite för många bollar, sa coachen Mikko Riipinen efter matchen.

Hans orangea nybygge har blandat en del på försäsongen. Och man har en bit kvar tills man fått ut max av gruppen. Det syntes även mot Wetterbygden.

– Det vi behöver för att rå på bra lag på bortaplan är att vi är jämnare. 

Något bra att ändå veta vad som är problemet än om ni skulle famla efter svaren?

– Det är klart att det är bra att veta. Det hade varit annat om vi inte hade vetat, men det vi behöver bli bättre på är inget man kan träna sig till. Det går inte att få rutin på annat sätt än att spela matcher. Vi behöver få mer rutin tillsammans som grupp.

– Vi måste förstå att det blir en lång säsong, vi måste lära av det som vi ska lära oss av och släppa resten.

Efter 47–39 kom alltså den tuffa tredje perioden där hemmalaget vann den med 15 poäng. Ett ryck som Dolphins inte kunde matcha.

Där avgjordes det definitivt.

– Om man tittar på hela matchen så är deras största ryck åtta poäng. Vårt är också åtta poäng. Bara att de har fler sådana. Vi tappar koncentrationen emellanåt. Det är klart att det också kan bero lite på att vi kör ett spelsystem där vi spelar tio-elva spelare i rotationen. 

Hur tungt är det att åka ur svenska cupen?

– Just den är ny och inget man hunnit få så mycket känslor för än. Vi satsar på ligan i första hand men sådana här matcher är viktig erfarenhet för oss., svarade Mikko Riipinen som var mest nöjd med Tim Schüberg den här kvällen.

Även om statistiken kanske inte stack ut så gjorde han mycket nytta.

– Vi vann de minuterna när han var på planen. Han gör många bra saker.

Hampus Åhlin kom också in och hade bra minuter. LaDarien Griffins 19 poäng och tolv returer var också positiva för laget.

Poängen för Dolphins: LaDarien Griffin 19, Anton Saks 16, Kareem Canty 16, Tyre Gathright 9, Hampus Åhlin 8, Morten Bülow 4, Tim Schüberg 2, Gustav Moberg 2.

Karta: Huskvarna Sportcenter
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!