Det blev alltså spanska Estudiantes för Dolphins när klubben är tillbaka på den internationella scenen i höst. Den första kvalomgången till Champions League inleds i Norrköping 20 september.

Returen i Madrid två dagar senare.

Hemma i Norrköping följde coachen Adnan Chuk hela lottningen framför webbsändningen.

– Det kommer bli fantastiskt både för våra yngre och äldre spelare att möta ett sådant lag, konstaterar han.

Estudiantes är alltså från Spaniens huvudstad. Klubben är 70 år gammal (grundad 1948) och har tre spanska cuptitlar på meritlistan. Gångna säsongen kom man elva i ligan och var också med i gruppspelet i Champions League.

Det är alltså ett meriterat motstånd på alla sätt.

– En fantastisk utmaning. Ett klassiskt storlag som ska besöka stan och det ska bli en ära att spela mot dem i höst. Sedan rent krasst, basketmässigt, hade vi kunnat komma undan med ett lindrigare motstånd, säger Chuk.

Dolphins kunde också ha fått Aris från Grekland, Bakken Bears från Danmark, Antwerp Giants från Belgien, Avtodor Saratov från Ryssland och Oradea från Rumänien inför lottningen.

Det blev dock svenske Ludde Håkansons lag.

– Det är lite extra det också, vi pratade lite under lottningen. Det är roligt för honom att komma hem till Sverige också och spela. En fantastisk spelare, säger Chuk.

Vad ger du er för chanser att slå ut Estudiantes?

– Om två månader vet man nog mer, vi vet inte vad de har för lag nu och vi vet inte vad vi har för lag heller. Deras säsong börjar som vår i augusti. Men rent generellt har lag i spanska ligan helt andra förutsättningar. Att det blir tufft tar jag för givet.

I spanska ligan finns redan Norrköpingssonen Jeffery Taylor i Real Madrid. Adnan Chuk utesluter inte att han kommer försöka få lite tips från honom.

– Det blir säkert något här och där. Jag följer den spanska ligan varje söndag så jag har sett dem under hela förra säsongen, men de har ny tränare nu så vi får undersöka vad det innebär för hur de spelar.

Totalt ingår 56 lag i årets Champions League. 26 av dessa är direktkvalificerade till huvudturneringen. De övriga 30 kvalar.

I den första kvalomgången spelar 24 lag i möten hemma och borta för att få fram tolv vinnare. Dessa tolv lag lottas mot varandra i par även i omgång 2.

I den tredje möter dessa sex vinnare de återstående sex kvallagen som går in i här och vinnarna är klara för gruppspelet.

De 32 lagen som spelar i huvudturneringen lottas i fyra grupper om åtta i varje.

Skulle Dolphins vinna mot Estudiantes väntar i andra kvalomgången vinnarna mellan Polski Cukier Torún (Polen) och Tsmoki-Minsk (Vitryssland).

En seger även där skulle ge tyska Medi Bayreuth i tredje kvalomgången som är det sista hindret på vägen mot gruppspelet.

– Men nu lägger vi allt krut och fokus på det här (Estudiantes) först. Åker vi ut ur kvalet vet vi att vi får gå in i Euro Cup istället, där blir det gruppspel direkt, säger Chuk om att Dolphins Europaäventyr inte är slut även om det skulle bli förlust i kvalet till den högre Champions League.

Även hur grupperna kommer se ut i Champions League är klart efter onsdagens lottning. Dolphins kommer, om man tar sig förbi alla tre kvalstegen, kliva in i grupp D där man i så fall ställs mot Neptunas (Litauen), SIG Strasbourg (Frankrike), Virtus Bologna (Italien), Besiktas (Turkiet), Promitheas (Grekland), BC Oostende (Belgien) och Petrol Olimpija (Slovenien).

Gör man det inte väntar alltså Euro Cup.

Vilken trupp Dolphins kommer gå in i Europa med är fortfarande oklart. Fyra spelare finns under kontrakt så här långt.

Men det pågår diskussioner.

Är det enklare att locka spelare när ni ska spela internationellt?

– Självklart blir det lite lättare. Alla blir lite billigare när de vill synas och spela på den här nivån. Men det är fortfarande så att lönen måste betalas, säger Adnan Chuk inför Dolphins satsning på Europa.

I september kommer ett starkt spanskt lag till stan – Estudiantes är första hindret på den resan.