Faik slängde direkt i en högre växel i början av första halvlek. Det med kombination från osäkert spel från Borgia ledde till två snabba mål innan första kvarten var spelad. Faik hade en genomgående kontroll över matchen efter de målen. Greppet om kontrollen lossnade tillfälligt, vilket var tillräckligt för Fredrik Nilsson att bryta förbi och själv peta in reduceringsmålet. Vilket var det som utmärkte första halvlek.

– Första kvarten kommer vi ingenstans. De kör över oss, men jag tycker vi gör bra ifrån oss att få in reduceringen där. Men vi hade helt klart kunna göra en bättre första halvlek, sa senioransvarig i Borgia Marcus Johansson.

Borgia fick sig en rejäl kalldusch i början av andra halvlek. Knappa minuten in och Tobias Wallberg drämde in 1-3 till Faik.

Borgia drog på sig flera utvisningar under andra halvleken, Faik drog nytta av dem alla, vilket ledde till totalt sett tre obesvarade mål. Stämningen var kokande på planen, båda lagen ville verkligen komma ur kampen på topp.

I den 67:e minuten trissades spänningen upp ytterligare, Borgia satsade allt framåt och tryckte in tre obesvarade mål de också. En vilja som verkligen inte ville sluta. Trots den imponerande vändningen föll resultatet i Faiks fördel, som imponerande höll undan från ett nytänt Borgia.

– Jag tycker att de ger oss en bra match i slutändan. Det är ju ingen jätteviktig match det här. Men det är fortfarande skönt att klämma in en derbyvinst på slutet, sa Daniel Lehnbom spelande tränare i Faik.