Så mycket ledighet blir det dock inte för IFK Norrköpings Lars Krogh Gerson, som under måndagen drog iväg för att spela EM-kval med Luxemburg.

Han gör det med en finfin vårsäsong i bagaget.

Det är kanske ett otippat namn i den stjärnspäckade truppen men sett till Sportens betyg under de tolv matcherna har Krogh Gerson i alla fall varit bäst.

Varje spelare har bedömts från betyg 1 till 10 och den norske luxemburgaren landar på ett snitt på 7,09.

Lars Krogh Gerson ingick inte i premiärlaget som fick stryk i Helsingborg men därefter har han spelat samtliga elva matcher. Först som en av tre mittbackar, och de sista fem matcherna som höger wingback/mittfältare.

Han är också en av tre spelare som har kvitterat ut en nia i spelarbetyg, efter insatsen hemma mot sin förra klubb GIF Sundsvall.

Övriga niopoängare plockades av målvakten Isak Pettersson och skyttekungen Jordan Larsson, samtliga i bortamatchen mot Hammarby.

Tvåa i snittlistan är just Isak Pettersson med 6,92. Isak är också den som har spelat, och bedömts, i samtliga tolv matcher tillsammans med Filip Dagerstål och Alexander Fransson. Fransson drog dock på sig sin tredje varning mot Eskilstuna och är avstängd när IFK startar om igen borta mot AIK den 25 juni.

Här är topp fem efter våren:

1) Lars Krogh Gerson (7,09/11 matcher)

2) Isak Pettersson (6,92/12)

3) Jordan Larsson (6,81/11)

4) Filip Dagerstål (6,67/12)

5) Alexander Fransson (6,58/12).

Vår skala: 9–10=lysande, 7–8=stark, 5–6=godkänd, 3–4=svag, 1–2=underkänd.