De senaste säsongerna har Viktor Bergström inte haft någon fast plats i allsvenskan. Det har blivit nån match här och nån match där, utan att få kontinuitet.

2018 har det blivit ändring på det. Vargprodukten återvände till moderklubben och har deltagit i samtliga åtta fighter, något som har förbättrat hans prestationer. Bergström har höjt sitt snitt från 1,133 till 1,469.

– Det har gått bra och flutit på. Nån match är väl varit lite sämre, men överlag har jag hållit en ganska hög och jämn nivå, säger Viktor Bergström.

Hur stor skillnad är det när du får köra varje match?

– Det är en enorm skillnad. Jag känner en trygghet i att man är med i laget. Jag får en helt annan känsla inför matcherna, inte samma press. Om man står vid sidan av i tre matcher och får hoppa in, då vet man om att det bara är att plocka poäng som gäller från start. Den pressen är inte alltid bra.

Viktor Bergström lyfter även fram den goda stämningen inom Vargarna.

– Det har varit bra från start. Alla är bekväma med sin roll i laget och jobbar för lagets skull. Om det blir för mycket omkastningar blir det en otrygghet som kan skapa en jag-känsla i stället för en vi-känsla. Det var länge sedan jag körde i ett lag med så bra känsla som vi har, säger Viktor.

Det är inte bara mentalt som Viktor Bergström känner sig starkare av förtroendet. Även körtekniskt har hans mer späckade körschema gjort att tempot har höjts.

Han har även gjort fem matcher i elitserien för Lejonen, senast i tisdags.

– Jag har inte åkt så mycket elitserien de senaste åren, det tar ett par matcher att komma in i det. Sedan har jag plockat poäng, det har inte gått dåligt. Det har gett mycket att få åka där, säger Viktor Bergström.

Vargarna ligger tvåa i allsvenskan. Det är Bergström tillfreds med.

– Vi har gjort det helt okej. Det är ett par starka lag i serien.

Härnäst väntar seriesuveränen Griparna på hemmaplan.

– Det kommer att bli tufft. Griparna har ett bra lag med en del förare som trivs i Norrköping, säger Viktor.

Hur viktigt är det att komma tvåa i serien och inte riskera Griparna i en semifinal?

– Det skulle vara viktigt helt klart att ha den. Sedan går inte världen under om vi inte lyckas med det. Jag tror fortfarande att vi kan slå Griparna över två matcher. Men då gäller det att vi har en bra dag och lite flyt, att vi slipper strul med maskinerna.

Kanske att torsdagens match på ICA Maxi Arena är en försmak på en kommande allsvensk final.