Dolphins gjorde det bra – i en halvlek

Förra säsongens finallag blev en värdemätare för Dolphins. Laget stod emot en halvlek. "Det vore oroväckande om allt var bra redan nu", sa coachen Mikko Riipinen.

Både LaDarien Griffin och Tyre Gathright gjorde det bra mot Borås.

Både LaDarien Griffin och Tyre Gathright gjorde det bra mot Borås.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-09-08 18:34

Efter 41–41 i pausen gjorde Borås det avgörande rycket efter halvtidspausen. Det blev till slut 94–69 i Boråshallen efter en match med två ansikten.

Mikko Riipinen:

– Vi var bra i första halvleken, vi hade dem lite där vi ville ha dem. Sedan gjorde de en del förändringar för att ändra på matchbilden och det klarade vi inte riktigt av att hantera.

Då kunde Borås, som slog ut Dolphins i semifinalen ifjol men sedan föll i finalen mot Södertälje, rycka iväg och vinna mot nybygget från Norrköping.

Nye coachen Mikko Riipinen fick ytterligare en match att analysera och jobba vidare från med sitt unga lag. Det fanns både bra och dåligt att ta med sig.

– Det är okej att vi blev helt slut, vi tränar hårt och är på botten nu. Men koncentrationsnivån var alltför låg ibland. Jag är inte nöjd med lägstanivån, konstaterade han.

Vad var det Borås förändrade framför allt i pausen?

– I första var det vi som slog första slagen, tyvärr fick vi inte mer utdelning än att det var lika. När de kom ut mer aggressiva fick de mer utdelning när vi inte orkade. Då är jag besviken på att dalarna blev för djupa. Dalar kommer med ett så ungt lag, men jag hade hoppats att vi skulle höja det lite. 

Han hade en del positiva besked att ta med sig också, inte minst från första halvleken. Där gjorde laget det bra.

– Vi sprang bra i anfall, tog många bra skott. 41 poäng är bra i första, det är jag väldigt nöjd med. Vi sköt dåligt från straffkastlinjen förra helgen, nu hade vi 13 av 13. Och vi gav bara upp 15 straffkast till dem. 

Det är tid kvar tills basketligan drar igång och med tanke på alla nya spelare så räknar Mikko Riipinen med att det kommer att ta lite tid att få ihop allt.

– Absolut. Det vore oroväckande om allt var bra redan nu. Det är bra att vi kan identifiera vilka saker som behöver bli bättre. Vi spelade med alla tio spelarna också och Borås såg bra ut. De har kvar många från ifjol och för de unga i vårt lag är det bra att se hur det är på den här nivån, man blir staffad för varje misstag, konstaterade Riipinen vidare.

LaDarien Griffin gjorde sin bästa match hittills och tog stora steg framåt. Bäst var dock Tyre Gathright som imponerade återigen. Även Alan Zekovic och Gustav Moberg fick beröm av Dolphinscoachen.

Poängen, Dolphins: Tyre Gathright 24, Kareem Canty 15, LaDarien Griffin 11, Anton Saks 6, Morten Bülow 6, Alan Zekovic 4, Tim Schüberg 3.

Karta: Boråshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!