Baryard-Johnssons topphäst såld till England

Malin Baryard-Johnssons topphäst Second Chance är såld till England. "Det var en extremt känslosam dag när hon åkte", säger hoppstjärnan till DN.

Malin Baryard-Johnssons topphäst Second Chance har sålts till England.

Malin Baryard-Johnssons topphäst Second Chance har sålts till England.

Foto: Nils Petter Nilsson

Ridsport2019-09-22 13:45

Det var Dagens Nyheter som skrev om försäljningen av en av Malin Baryard-Johnssons bästa hästar under lördagen. Indiana och Second Chance har varit Malins två topphästar på de större internationella tävlingarna på slutet. 

Second Chance, eller "Märta" som stoet kallats, har ägts av Eva Söderström och Margareta Eriksson-Bech som också fött upp hästen. 

– Hon har varit hos mig i så många år, och tillsammans har vi upplevt väldigt mycket, säger Malin Baryard-Johnsson till DN om Second Chance som bakom mästerskapshästen Indiana gått många av klasserna med något lägre hinderhöjd i de stora tävlingarna.

Där har hon framför allt varit en häst med mycket speed som dragit in mycket prispengar när tiden varit avgörande. Second Chance kom till Baryard-Johnssons stall utanför Norrköping när hon var fem. Nu lämnar hon för att flytta till sina nya ägare i England. Där ska hon ridas av en ung kvinnlig ryttare.

– Så nu får ”Märta” börja om i juniorklasserna, vilket kommer bli bra.

– Det är alltid tufft att skiljas från någon av hästarna, så det var en extremt känslosam dag när hon åkte, fortsätter Malin Baryard-Johnsson till tidningen.

Stjärnryttaren från Norrköping är tacksam över tiden hon fått med Second Chance.

– Redan från start var vår gemensamma plan att vi skulle göra ”Märta” så bra som det bara gick, och sedan skulle vi sälja. Nu var tidpunkten rätt för att sälja.

Indiana finns fortfarande kvar i stallet och ägs av Charlotte Söderström. Tillsammans är det stora målet för ekipaget framåt OS i Tokyo. I stallet finns också flera unga lovande hästar men vad som händer för att fylla luckan efter Second Chance är ännu inte bestämt.

– När jag tidigare har tappat en häst, oavsett om det har varit för att den har gått i pension eller sålts, har det dykt upp något nytt. Sedan behöver inte alltid något nytt vara en ny häst. Ibland har det också varit att en häst som redan funnits i stallet tagit ett nytt steg, avslutar Malin för Dagens Nyheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!