Faik vill vara med i toppstriden igen

En veteran har lagt av, men med fem nyförvärv hoppas Faik ändå vara med i toppen.

Spelande tränaren Daniel Lehnbom går in på sin tredje säsong i Faik.

Spelande tränaren Daniel Lehnbom går in på sin tredje säsong i Faik.

Foto: Johny Daagh

Bandy2019-11-06 19:30

Tobias Wallberg har varit en stor målskytt i Finspångs AIK i många år. Nu verkar det inte bli fler mål från 37-åringens klubba.

– Tobias har mycket med familj och nytt jobb, och har sagt att han inte ska spela. Han är med och fyller upp träningstruppen ibland,  men i nuläget ser vi honom som en förlust, säger Faiks spelande tränare Daniel Lehnbom om truppläget inför söndagens division 1-premiär – hemma mot Derby.

På plussidan kan han räkna in fem nya namn. Tre av dessa från IFK Motala – mittfältarna Oskar Nilsson och Olle Lindgren samt forwarden Erik Åkerlund Olsson. Dessutom målvakten Wiktor Alm från allsvenska Borlänge och hemvändaren Adam Störe.

27-åringen lämnade Faik efter säsongen 2015, har sen dess bott både i Tyskland och USA och haft uppehåll från bandyn några år.

– Jag har saknat bandyn med allt vad det innebär. Kul att se att det är drag i klubben och att man vill framåt, sa Adam till Faiks hemsida om att börja spela igen.

Jonas Tell har också slutat. 

I övrigt är flertalet kvar från förra säsongen, där Faik länge utmanade Tjust om seriesegern.

– Jämfört med då är det en bättre spets i serien nu. Det kommer vara väldigt jämnt om placeringarna ett till fem. Där ska vi vara med, om inte har vi underpresterat, säger Lehnbom, som gör sin tredje säsong som spelande tränare i Faik.

Ett minus i förberedelserna har varit brist på träning på stor is. Laget har fått vara i ishallen i Finspång.

– Det gör att man är väldigt frågande till var vi står när vi ska ut på stor is, säger han.

Daniel Lehnbom.
Daniel Lehnbom.
Karta: Medley Arena Grosvad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!