Landslagsman som representerar tre klubbar

16-åringen från Panthers uttagen i landslaget.

Arvid Broberg kan se fram emot landslagsspel.

Arvid Broberg kan se fram emot landslagsspel.

Foto: J Bornerud

Amerikansk fotboll2019-10-08 12:31

Norrköping Panthers Arvid Broberg har tagits ut till ungdomslandslaget som ska spela Nordiska mästerskapen i Norge 16–19 oktober. 

Arvid, som bor i Linköping, började träna med Linköpings U 19-lag och har sen dess varit fast i sporten. Nu tränar han både med juniorerna i Linköping och seniorerna i Norrköping. I seriespel representerar han med Örebros U 17.

– Jag har varit fast i amerikansk fotboll sen min första träning. Det är det roligaste jag vet. Upplägget med träningar på flera håll tillsammans med spel i Örebro Black Knights gör ju att det blir en hel del resor, men det är det värt, säger Arvid, som spelar Wide Reciever, en offensiv position där man ska fånga bollen.

Uttagningen till landslaget har skett genom uttagningsläger och aktiviteter där spelarna får rapportera sina prestationer. Truppen består av runt 40 personer där Arvid är en av de yngre spelarna.

– Mina styrkor är nog min snabbhet och spänst. Jag gillar också när det smäller lite och det blir fysiskt. Men också de taktiska delarna som är helt avgörande i sporten, säger Arvid.

I premiärmatchen i NM ställs Sverige mot Danmark.

– Väldigt spännande att möta ett motstånd på en helt ny nivå. Jag tror vi ska klara det bra. Svenska juniorlandslaget har haft stora framgångar internationellt de senaste åren och jag hoppas vi ska kunna fortsätta att leverera så självklart siktar vi på att ta guld, säger Panthers landslagsman.

Karta: Hangargatan 23
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!