Historisk premiär för Panthers damlag

Matchdags för det nystartade Norrköpingslaget.

Emma Hjelte är redo för sin allra första match.

Emma Hjelte är redo för sin allra första match.

Foto: M Karlsson

Amerikansk fotboll2019-09-25 14:00

På lördag har Norrköping Panthers damlag sin premiärmatch mot Göteborg Marvels, hemma på Panthers Field. Det har varit en snabb resa för laget som drog igång sin verksamhet i slutet på våren och redan nu står redo för att testa mot riktigt motstånd.

– Vi är ett otroligt bra gäng som kommit samman till ett tight och sammansvetsat lag på kort tid, säger Emma Hjelte i ett pressmeddelande.

Hon spelar nu sin första match någonsin. Detsamma gäller i princip alla i laget.

– Vi saknar mycket erfarenhet, men vi har tränat hårt två gånger i veckan och vi gör hela tiden stora framsteg. Vi hoppas att vi ska kunna hålla jämna steg med Göteborg som har mycket mer erfarenhet, säger Emma.

Det nya damlaget har blivit en fullträff för Panthers. Intresset har varit stort och många har provat att träna, och har sen fastnat för sporten. Det är en spelargrupp med stor spridning i ålder och erfarenhet. Något som tränaren Patric Malmström ser som någonting positivt.

– Vi är en sport där alla får plats och där alla är välkomna. Det har vårt gäng verkligen visat och det är det som är nyckeln till vår framgång, säger Patric.

Premiärmotståndaren Göteborg har en mer erfaret trupp.

– Det är svårt att veta hur det här laget kommer hantera situationen när det verkligen är skarpt läge. Det blir en prövning, men om vi kan använda all den positiva energi som vi har på träningarna kan det bli riktigt bra, säger Patric.

Karta: Hangargatan 23
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!