Alms fräna självkritik: "Underkänd"

Topplagen stack iväg utan Häcken. Det tar Andreas Alm på sig. "Det är en stor besvikelse och landar enbart på mig", säger han till GP.

Andreas Alm är hård mot sig själv i självkritiken.

Andreas Alm är hård mot sig själv i självkritiken.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-10-16 10:30

Häcken räckte inte hela vägen den här säsongen heller. Cupmästarna har dippat i höst och föll bort från guldstriden.

Andreas Alm tar på sig ansvaret för att laget inte klarat av att utmana.

– Det finns viktiga saker i år som jag tycker att jag borde ha gjort bättre. Ska jag vara snäll mot mig själv betyder det att det finns mer att hämta för nästa år, men det är också ett underbetyg utifrån hur jag ville göra det i år, säger han till GP

Den tidigare profilen i IFK Norrköping tog över Häcken efter Mikael Stahre 2018. Under säsongen förlängde han med klubben när parterna enades om ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2022.

Förra säsongen slutade Häcken femma och är på väg mot en liknande placering i år.

Alm hade hoppats på mer. Tabell- och spelmässigt.

– Jag tycker att spelstilen borde ha etablerats snabbare och suttit djupare i oss. När hösten kom borde vårt anfallsspel ha varit mer effektivt och vårt presspel nått en ny nivå. Men det är tydligt att spelstilen inte har burit oss till segrar, det är en stor besvikelse och landar enbart på mig, säger 46-åringen.

Och fortsätter:

– Vi flög i cupen och startade serien perfekt, men i takt med utmaningar under året, särskilt under hösten, behöver spelstilen utvecklas eller befästas igen och igen och igen. Ska vi förstärka det vi gör eller ta nästa steg i utvecklingen? Där tycker jag att jag har bommat, inte träffat rätt.

Häcken som har nio raka förluster (!) mot IFK Norrköping möter "Peking" hemma i säsongens sista hemmamatch, 27 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!