Nybildade Norrköping IF var bara målskillnad från att ta en direktplats i division 2 i våras. Men i kvalet föll laget mot Hallstahammar i jakten på en uppflyttning.

Division 3-kollegan Hultic var bara en futtig poäng och målskillnad från att hänga kvar, men hamnade under strecket i en jämn tabell upp till tredjeplatsen där NIF hamnade.

Nu flyttas båda lagen upp var sin division, som en indirekt följd av att AIK tar över Ricoh i handbollsligan. Beslutet togs av handbollsförbundets tävlingskommitté i helgen.

– Väldigt bra då vi har chans att ha ett B-lag i serien under, vilket hade varit svårt. Det finns en framtidstro och laget kommer tränas av våra egna spelare som själva tar steget upp som tränare. Marcus Wadell, Andreas Carlsson, Johan Welander och Mats Welander, säger Hultics ordförande Viktor Larsson.

På måndagskvällen fattade Norrköping IF beslutet om de skulle tacka ja eller nej till platsen de erbjudits.

– Men vi vill att det ska kungöras under kvällen med spelarna och vill att de får reda på det från oss först, sa Victor Thapper vars klubb senare på kvällen kommunicerade ut att de accepterade erbjudandet från Mellansvenska Handbollsförbundet.