– Att vi fyller 40 år kommer att märkas på flera olika sätt. Nu på fredag blir det musiker i foajén på Folkets hus, vi slår på lite extra med kakbuffé, sju sorters kakor, extra lottdragningar på fribiljetter och så vidare, berättar Bengt-Otto ”Botto” Ottosson, ordförande i Valdemarsviks Riksteaterförening som har Medborgarskolan och Valdemarsviks Sparbank som medarrangörer.

Föreställningen "Sällskapsrummet" beskrivs som en svart komedi om hur vi dråpligt och tankeväckande hanterar – eller inte hanterar – att blir äldre. 97-åriga Sigrid Dunckers sista dag i livet börjar i vårdhemmets sällskapsrum. Här pågår en infekterad maktkamp med mordiska impulser mellan brukarna. En av de gamla planerar ett rymningsförsök och barnbarnet till en tredje försöker förgäves hitta sin farfar som är försvunnen. Vid kaffet utbryter ett upplopp.

Rollerna spelas av Malin Alm, Gloria Tapia och Erik Magnusson. Regi: Lucinka Eisler. Sällskapsrummet hade premiär i Skottland 2016.

– Vi gläds åt att intresset för fredagens föreställning är stort. Riksteatern är alltid bra, säger Bengt-Otto ”Botto” Ottosson.