– Jag har alltid varit bra på att hitta ömma punkter på kroppen, problemområden och få folk att skrika. Fråga bara min familj som jag tränat på, säger hon och skrattar.

Mängder av människor har bekymmer med sina ryggar. Dålig sittställning eller att lyfta ofta, tungt och fel är vanliga orsaker till nack- och ryggbesvär, berättar Malin från Ringarum.

Att sitta ihopsjunken är inte bra, med framåtrullade axlar hänger armarna i nackmuskulaturen vilket leder till stelhet och huvudvärk. Bara genom att rulla tillbaka axlarna så hänger armarna istället i ryggmuskulaturen som är anpassad för tyngden.

Artikelbild

| En ung och glad företagare.

– Det här är inte så komplicerat, men det är få som har ont som gör någonting åt det.

Malin har noga kartlagt behovet och kundunderlaget i Ringarum. Skola, hemtjänst och äldreboendet Ringgården är säkra kort. I Gusum ligger Nordic Brass som är kommunens största privata arbetsgivare.

– Att öppna eget ska förstås bli roligt! Det är lite nervöst, men jag tror att det ska gå bra. Den största fasan är att verksamheten inte ska gå runt ekonomiskt. Pappersarbetet och att räkna ut skatt och moms känns ovant. Ingenting får ju bli fel. Som tur är har jag extrajobb som timvikarie inom förskolan i Ringarum och Gusum om det inte skulle fungera. Det innebär att jag i förväg kan meddela vilka dagar jag är tillgänglig.

Malin Malm igen:

Artikelbild

| Sköna oljor gör gott på kroppen.

– Jag passar nog för det här flexibla yrket. Fasta rutiner och regelbundna tider är ingenting för mig. Jag tycker varken om att vara understimulerad eller uttråkad. Men massagen ska bli kul. Jag ser fram mot det.