– Jag hade inte hunnit planera klart när jag fick en stroke den 3 juni. Det blev tio dagar på sjukhus och jag kände att jag inte skulle kunna hinna allt själv, berättar Lars Kasselstrand.

Daniel Mitsogiannis blev räddningen.

– Jag ringde Daniel som kom hit och tog över all planering. Han kollade vad jag redan hade gjort och fortsatte med det som återstod, säger Lars Kasselstrand.

Artikelbild

| Nicole Biegniewska spelade och dansade sig fram i kyrkgången förra konserten. Nu återkommer hon.

Daniel och brodern Bruno Mitsogiannis, som tillhör landets mest kända musikalartister, är även bonusbarnbarn till Lars Kasselstrand. De båda ska för övrigt medverka i år igen.

Idag mår Lars Kasselstrand bra och ser fram mot konserten den 15 oktober. Eller egentligen två, för den ges som vanligt i två omgångar. Han började med konserter 2011 efter att hustrun Gunnel gått bort i cancer då överskottet gick till cancerfonden. Konserter blev en årlig tradition med pengar till olika välgörenhet, men vad det blir i år håller han ännu för sig själv. År 2017 gavs dessutom en extra konsert i januari i samband med Lars Kasselstrands 90-årsfirande.

Hög kvalitet och variation blev ett lyckat koncept med såväl lokalt kända artister som stjärnartister och spänner över ett brett sång- och musikregister.

– Jag vill ha en balans, det får inte bli för många stjärnartister som kan kväva de andra artisterna, säger Lars Kasselstrand.

Artikelbild

| Gamla Grålletraktorer hade sin givna plats på jordbrukardagen.

– Två timmar skulle vara för långt om det bara vore en eller två som framträdde, men nu blir det ju olika stilar från opera till disco så alla måste kunna få något som passar dem.

Första konserten är klockan 16.00 för 65-plussare, med billigare biljetter samt kaffe och tårta i församlingshemmet från klockan 14.00. Klockan 19.00 är den så dags för kvällskonserten.

Medverkande, förutom Daniel och Bruno, är operasopranen Agnes Auer, Nicole Biegniewska, ung violinist som framträder med pappa Kryspin Biegniewski från Norrköpings symfoniorkester, Andreas Lundstedt känd från Alcazar, Lotta Källström, Stefan Wikström, Valdemarsviksartisterna Izabella Swartz, Albin Märsund, Sandra Svensson och Susanna Karlsson. Vidare Jasmine Skoog från Västervik samt Roland Engdahl och Towe Widerberg, Crash Sweden med Daniel Mitsogiannis, Eleonore Léone och Angelina Ersarp. Flera av dem har varit med tidigare. Konferencier är Lars-Olof Swartz.