Byggklart för nya förskolor i tätorten

Kommunen och Flexator samarbetar och bygger nya förskolor i Valdemarsvik.

Mimmi Trysberg, rektor för förskoleenheten vid Loviseberg.

Mimmi Trysberg, rektor för förskoleenheten vid Loviseberg.

Foto: Rikard W Larsson/arkiv

Valdemarsviks kommun2019-10-04 19:30

Hösten 2020 och sensommaren 2021 ska Valdemarsviks två nya förskolor i tätorten stå klara. Nyligen undertecknades avtalet mellan kommunen och byggbolaget och samarbetspartnern Flexator. 

Enheterna ska byggas vid Lovisebergs förskola och intill Sörbyskolan. Målet är att Sörbyenheten ska vara klar för inflyttning nästa höst och Loviseberg i augusti 2021.

– I och med att vi har avslutat upphandlingen och nu skrivit avtal kan arbetet med att bygga de nya enheterna inledas, säger Mimmi Trysberg, rektor för förskoleenheten vid Loviseberg i Valdemarsviks kommun.

– De blir värdefulla tillskott för förskoleverksamheten och ett svar på den utveckling vi ser med ökande andel barn till förskolan under kommande år. Kommunen växer och jag är glad att vi nu står i startgroparna för den här viktiga satsningen, säger hon.

Det var under hösten 2018 som kommunstyrelsen tog beslut om att investera i två nya förskoleenheter i Valdemarsvik. Sedan dess har upphandling avseende byggnation av enheterna pågått. Den 17 september skrevs avtalet under.

– Att vi nu kan inleda byggandet och skapa två nya förskolor är fantastiskt roligt. Varje förskola kommer att kunna ge plats åt 100 barn och bli ny arbetsplats för ett 20-tal pedagoger och annan personal, utvecklar Mimmi Trysberg.

Hon anställdes 1977. Under augusti samma år invigdes Lovisebergs förskola och minnena tar hon med sig.

– Det känns bra att vi framöver kommer att få optimala lokaler när det nu byggs utifrån förskolans verksamhet och förutsättningar, säger Mimmi Trysberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!