170 löpare sprang genom centralorten

Sebastian Becker och Madeleine Wiström vann varsin klass när i Fyren-loppet hölls på onsdagen.

Spänd förväntan i onsdags kväll innan startskottet gick i Fyren-loppet.

Spänd förväntan i onsdags kväll innan startskottet gick i Fyren-loppet.

Foto: Privat

Valdemarsviks kommun2019-09-05 11:30

Tävlingsledaren Magnus Adolfsson och samarbetspartnern Waldemarsviks IF gladdes åt den fina höstkvällen.

– Perfekt löparväder, 170 deltagare på startlinjen, 16–17 grader och uppehåll. Mer kan vi inte begära, säger han.

Herrklassen vanns i år av Sebastian Becker, Norrköping, som sprang i mål på 19 minuter blankt. Bäst bland damerna blev den här gången Madeleine Wiström, Valdemarsvik, som klarade banan på 21 minuter och 52 sekunder.

– Jag höll ett bra och jämt tempo från start, men sprang i praktiken ensam från vårdcentralen Vammarhöjden och fram till mål. Det var optimala förhållanden. Jag löptränar ungefär fem pass i veckan och varierar då och då genom att åka rullskidor och skidor runt Lillsjön utanför Åby på vintrarna. Motion är roligt, vi behöver alla röra på sig för att må bra, förklarar Sebastian Becker.

Den lättsprungna tävlingsbanan över fem kilometer – med mestadels asfalt som underlag – startar vid Centralplan och tar sikte mot gamla Banvallen, gamla riksvägen, Bäckadal och Vammarområdet innan löparna vänder tillbaka mot Valdemarsviks centrum via Storgatan och målområdet vid gräsytorna på Centralplan.

– Banan är lagom lång och lagd så att alla kan vara med. Att fler aktörer samlas och gör en massa aktiviteter som passar alla åldrar under Hälsoveckan är bara positivt. Programutbudet som presenterats är riktigt bra med flera olika aktiviteter varje dag under sju dagar. Jag hoppas att det här samarbetet kan fortsätta, berättar Stefan Gustavsson, Ica-handlare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!