Årets "dragplåster" får väl anses vara Peter Löfquist, centrumchef för Mirum galleria, som ska föreläsa på temat "Förändrat beteende inom handeln – hot eller möjlighet?".

– Det är en aktuell fråga eftersom vi är mitt uppe i en omstrukturering av handeln, där vissa branscher upphör medan nya varor och tjänster tillkommer. Peter Löfquist har varit med om detta i Mirum galleria i flera år, säger Åke Serander, på Serander fastighetsförmedling som tillsammans med Handelsbanken arrangerar dagen.

– Jag tror att Peter Löfquist kan bidra med information och förståelse för vad som händer på marknaden. Det är många som oroas, men det är viktigt att framhålla att det kommer nya verksamheter i stället.

Artikelbild

Sopbilarna som tömmer fyrfackstunnorna är betydligt mycket större än de vanliga. På Bodagen finns möjlighet att se hur de fungerar.

I övrigt är mycket sig likt på Bodagen. Något fler utställare än vanligt, i nuläget 28 stycken, kommer att finnas på plats. Gratis fika och fiskdamm för barnen är traditionella inslag. Som vanligt finns också kommunen på plats för att svara på frågor om bland annat dricksvatten, livsmedel och hälsoskydd. Utanför kommer de nya sopbilarna, som tömmer fyrfackstunnorna som infördes i höstas, att visas upp.

– ”Det är ingen idé att sopsortera, allting blandas ändå i sopbilen…” Det är en myt som vi verkligen vill sticka hål på, säger Theres Stark, VA och renhållningschef, på kommunens hemsida.

– Det är viktigt att folk får se att det här är källsortering som verkligen fungerar, säger Åke Serander.

Nytt för i år är också att det blir underhållning av Teater Sythercopie och Ukebox ukuleleorkester under Bodagen.