– Jag hade hört att hon håller bra föreläsningar och så "snappade" jag om att hon borde komma hit, säger Lovisa Olsson.

Med hjälp av Ebba Melin på SRS såg hon till att Söderköping blev ett av stoppen på den föreläsningsturné som bloggaren nu gör runt landet. Johanna Lassnack startade sidan Ryttarinspiration, och instagramkontot som nu har över 15 000 följare, för tre år sen. Fokus ligger på mental träning och att peppa och inspirera ryttare varje dag.

– Man lägger otroligt mycket tid och pengar på sin häst, bra utrustning och tränare. Men man lägger inte lika mycket tid på sig själv, säger Johanna.

Artikelbild

| Peppar. "Jag ger dem verktyg att klara av misslyckanden och andras åsikter", säger Johanna Lassnack.

Efter att hon själv gått igenom tunga perioder, både i skolan och inom ridningen, började hon läsa om mental träning och hittade nycklar till hur hon själv kunde vända motgångar till framgångar.

– Nu använder jag mina erfarenheter och skickar dem vidare.

Är det inte svårt att själv hitta inspiration varje dag?

– Jo, absolut. Men jag får mycket feedback av mina läsare som jag kan skriva om. Sen blir jag väldigt inspirerad när jag ser andras utveckling, det är något jag brinner för.

Johanna Lassnack är inte bara en driven företagare och hästägare. Hon jobbar också heltid som flygvärdinna.

Hur hinner du med allt?

– Nu när jag turnérar har jag tagit semester, jag tog ingen i somras. Sen har jag bra arbetstider, antingen börjar jag väldigt tidigt eller väldigt sent, vilket ger mig tid till både hästen och företaget. Sen har jag också insett att jag måste ge mig tid till att slappna av vissa tider på dygnet. Det går inte att vara tillgänglig dygnet runt.

Hennes plan är att så småningom kunna försörja sig enbart på företaget. Genom sina föreläsningar har hon lyckats förverkliga en dröm, att köpa sin första egna häst.

– Mitt mål nu är att lära känna honom och att nästa år starta i internationella tävlingar.

– Jag har själv varit med om att ingen tror på mig och inte haft några förutsättningar, men jag har lärt mig att göra det bästa av det man har.