– Vi vill öppna upp oss mer mot allmänheten och att fler ska nyttja den här fina anläggningen. När David kom med förslaget att arrangera konserter i Brunnssalongen tyckte jag att det var en bra idé, säger Johan Lindgren, vd på Söderköpings Brunn.

David heter Strenge Wingren i efternamn och är ett känt ansikte sen tidigare genom sitt arbete som kultursekreterare i stan. Han avslutar sin tjänst i dagarna och kommer nu satsa mer på produktionsbolaget som han driver tillsammans med sin fru Sofie.

– Vi har haft firman i 1,5 år och vi jobbar mer och mer med det. Därför startade vi aktiebolag vid nyår, säger Sofie.

Artikelbild

| Sommarens program bjuder bland annat på Solala, Jack Wreeswijk och Tomas Andersson Wij.

Genom sina kontakter har de på kort tid lyckats få ett bra startfält av artister till sommarens spelningar. Först ut är a capella-gruppen Solala som gör covers på kända låtar och turnerar för nästan utsålda konserthus under våren. Redan dagen efter kommer Jack Wreeswijk och Jojje Wadenius uppträda och i augusti kommer Tomas Andersson Wij stå på scenen.

– Vad som händer i juli vet vi inte än, kanske att vi vill ha lite semester, säger Sofie och skrattar.

Arrangörerna vill bjuda på en blandning av artister i olika genrer och kanske även inslag av stand up. De pratar också om att utnyttja Brunnskyrkan till vissa konserter och att låta lokala förmågor uppträda.

– Det finns många möjligheter här, säger David.

Johan Lindgren säger att det finns en stor efterfrågan på kulturevenemang och att de på det här sättet kan erbjuda paket med boende, mat och kultur.

– Vi hoppas locka folk från både Norrköping och Linköping och även resande som bor över.