LÄS MER: Knytnävsslag gav fängelse

Det var i mars 2018 som de båda männen befann sig på Friends arena i Solna för att se Sverige möta Chile. I halvtidspausen gick Söderköpingsbon på toaletten. Snart kände han en hand på sin axel vid urinoaren.

– Känner du igen mig? ska en för honom okänd man ha sagt, för att sedan slå honom flera gånger i ansiktet.

Efter händelsen kontaktade Söderköpingsbon en ordningsvakt. Han pekade senare ut 32-åringen för polisen. Under tingsrättsrättegången uppgav han att han var "helt säker på sitt utpekande".

32-åringen dömdes till en månads fängelse för misshandeln samt för två orelaterade trafikbrott.

Men efter att domen i Solna tingsrätt överklagats frikänns 32-åringen för misshandeln på arenatoaletten. Svea hovrätt anser, precis som tingsrätten, att Söderköpingsbon är trovärdig. Hans utpekande bedöms trots det inte som tillförlitligt.

Söderköpingsbon uppgav att mannen som slog honom hade en tatuering i ansiktet. Men hans uppgifter om tatueringens placering och motiv stämmer inte överens med den som 32-åringen har. Det saknades dessutom bevisning i form av fotografier eller annan dokumentation.

32-åringen får nu sitt straff ändrat. Han kommer inte att behöva spendera någon tid i fängelse och skadeståndet på 7 000 kronor som tingsrätten beslutade om ogillas.

I fråga om trafikbrotten gör hovrätten dock samma bedömning som tingsrätten. Påföljden för dessa – grov olovlig körning och en hastighetsöverträdelse – blir 60 dagsböter om 50 kronor, en summa på sammanlagt 3 000 kronor.