Kultur i skymning är en konstvandring i försommarnatten och arrangeras på lördag. Då har många konstnärer, designers, fotografer och konsthantverkare sina ateljéer öppna.

I år är det ungefär sjutton deltagare. En av dem är Leila Lagrén som tillsammans med andra konstnärer finnas i apotekets före detta lokaler.

– Det är en stor lokal så många kan komma in till oss. Vi ska ha lite att bjuda på och hoppas att besökarna vill stanna till och titta. Vi kommer att ha olika typer av konst att visa upp, säger hon.

Artikelbild

| Leila Lagrén är konstnär och dekormålare och visar nu sin konst i en pop-up butik i centrum.

Två keramiker, fotograf, filmare och målare kommer att finnas där.

– Jag kommer att flytta dit min konst bara för den kvällen. Annars finns det mesta i min nya butik, säger Leila Lagrén.

Hon har satsat på att öppna en pop-up butik med konst i en av de lokaler som stått tomma på Storgatan. Där har besökarna möjlighet att komma in och se när hon skapar. Just nu finns ett dekormåleri som man kommer att kunna se hur det växer fram.

– Jag tänkte att det här var ett nytt sätt att visa mitt måleri och få kontakt med alla människor som finns där ute. Det finns många kunder som söker olika saker. Jag ska till exempel börja med väggmåleri, då jag går hem till kunden och skapar det de vill ha på väggen, berättar hon.

Artikelbild

| Akvareller av Leila.

– Det är roligt att skapa tillsammans och jag kan även måla på möbler.