Det allra sista delarna fixades till under fredagen. Då gällde det att få till den nya linbanan, som först fått en alldeles för tjock vajer.

– Det ska alltid vara något som inte funkar. Men jag hoppas vi ska få klart linbanan, den ska vara 30 meter lång, säger Bengt "Lockis" Wilhelmsson.

Han och de båda andra snickarna i kommunen har jobbat mycket för att få klart och rusta upp Kottebanan. Nu finns 18 stationer med olika svårighetsgrad som barn, och även vuxna, kan testa. Under lördagen är invigningen med många aktiviteter då även Zillah och Totte uppträder vid Alboga.

Artikelbild

| Det allra sista på Kottebanan fixads till under fredagen av Veronica Styrbjörn och Bengt "Lockis" Wilhelmsson.

– Många av de gamla grejerna var trasiga. En del finns kvar men vi har gjort mycket nytt. Jag ritar och hittar på. Helst vill jag använda naturmaterial och nu blev det några nya lianer i träden.

Lockis Wilhelmsson brukar fundera ut nya roliga stationer. Idéerna är många och kanske blir det något med ett hjul i framtiden.

– Här var det stubbar att hoppa på men det kan vara otäckt för de små om de snubblar. Det får inte heller finnas springor där de kan fastna med sina små fingrar, säger han.

– En annan av snickarna, Larsson, är kreativ och har hittar på många små detaljer till sakerna, berättar Lockis Wilhelmsson.

Artikelbild

| – Så här ska det gå till, skrattar Lockis Wilhelmsson, som tillsammans med Veronica Styrbjörn testar stationer.

Nu finns en hängbro och en stockbro samt olika typer av balans- och klätterövningar runt om i skogen.

– Linbanan blir nog populär, den gick skapligt fort förut men nu sätter vi in ett bromssystem så att ingen ska göra sig illa. Jag hoppas att det ska fungera bra.

Artikelbild

| - Det är en utmaning att hitta på nya grejer för det får inte kosta så mycket, säger Bengt "Lockis" Wilhelmsson, här med Veronica Styrbjörn från Grön arena, första steget.

– Stationerna ska vi ta hand om så att de inte blir i dåligt skick. Nu när vi satsat mycket här så måste det skötas, säger Lockis Wilhelmsson.