Motorcyklist försökte fly från polisen

Efter att den 36-åriga motorcyklisten försökt fly från polisen visade han sig vara drogpåverkad. Nu döms han för en rad brott.

Den 36-åriga mannens flykt från polisen tog slut i Klockaretorpets centrum.

Den 36-åriga mannens flykt från polisen tog slut i Klockaretorpets centrum.

Foto: Fredrik Sandberg/TT/arkiv

Norrköpings kommun2019-09-01 10:00

Det var på eftermiddagen den 29 april förra året som en polispatrull uppmärksammade hur 36-åringen i hög fart kom farande på Moa Martinssons gata. Jakten gick sedan i hög fart på bostadsparkeringar, mellan garage och över gräsmattor, innan den tog slut i Klockaretorpets centrum.

I rättssalen berättade 36-åringen att han blivit rädd när blåljusen slagits på och att det var därför han kört i väg. Den höga hastigheten förklarades med stress. Han medgav att han hade uppmanat folk i närheten att "gömma honom" för polisen. När ingen ställde upp försökte han starta motorcykeln igen, utan resultat.

Enligt en polis som vittnade uppträdde han aggressivt när han belades med handfängsel för att medföras för drogtest och förhör.

36-åringen erkände att han hade rökt cannabis innan händelsen och att han inte hade rätt att köra motorcykel. Han räknade dock med att "snart ha körkort". Han hade nämligen planer på att köpa motorcykeln som han färdats på.

36-åringen erkände tre av fyra brott: ringa narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri, men nekade till vårdslöshet i trafik. Norrköpings tingsrätt dömer honom trots det på samtliga åtalspunkter. 36-åringen uppvisade ett "sådant medvetet risktagande som konstituerar ansvar för vårdslöshet i trafik", slår man fast.

Påföljden blir ett 100 dagsböter om 170 kronor, en summa på sammanlagt 17 000 kronor. Utöver det ska 36-åringen betala 800 kronor i avgift till brottsofferfond.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!