Mannen försökte knäa en arrestvakt

Den 35-åriga mannen försökte knäa en arrestvakt på polishusets arrest. Nu döms han till fängelse för flera brott.

Tumult utbröt i polisens arrest.

Tumult utbröt i polisens arrest.

Foto: Magnus Andersson/arkiv

Norrköpings kommun2019-10-22 22:00

Det var i början av maj som 35-åringen omhändertogs för fylleri. Något som han inte uppskattade, enligt vittnen som var med under ingripandet.

I rättssalen beskrevs hur 35-åringen "laddade en spark eller knäning genom att göra en bakåtsvingande rörelse". Arrestvakten uppgav att endast ett ingripande från en kollega förhindrat att knät skulle träffa.

35-åringen medgav att han varit väldigt arg och skrikit under ingripandet. Detta eftersom "de ville stänga in honom trots att han inte var full".

Även om han inte hade helt klara minnesbilder av händelsen hade han svårt att tro att han skulle ha velat skada någon.

Tingsrätten anser det dock styrkt att 35-åringen gjort sig skyldig till både våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman.

De var inte de enda brott som 35-åringen åtalats för. I slutet av september stoppades han av en polispatrull när han körde motorcykel i Valdemarsvik. Det visade sig att han var påverkad av alkohol. Samtidigt kunde han inte uppvisa något giltigt körkort.

35-åringen erkände att han hade "varit uppe och druckit hela natten". Han hade dock inte räknat med att han skulle åka fast. Han döms därmed även för grovt rattfylleri och olovlig körning.

35-åringen förekommer under sammanlagt 27 avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare. Denna gång blir straffet fängelse i två månader.

Arrestvakten hade yrkat på 5 000 kronor i skadestånd, men tingsrätten anser inte hon utsatts för en så pass allvarlig kränkning att det berättigar en sådan ersättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!