Det var vid 2017 års upplaga av festivalen som 21-åringen arbetade som volontär, med uppdrag att kontrollera besökare inför en av de större konserterna.

I tingsrätten berättade kvinnorna liknande historier om hur 21-åringen tagit hårda grepp om deras bröst under visitationerna.

– Det var förnedrande för att han var i maktposition och skulle skapa trygghet, sade den ena kvinnan, som chockades av 21-åringens beteende.

– Det förstörde så mycket, sade den andra kvinnan.

De har båda undvikit att besöka festivaler sedan det inträffade.

Efter att polisen kontaktats kunde 21-åringen gripas. Det tog inte lång tid att identifiera honom, enligt en av polismännen som observerade visitationerna.

– Man ska använda handryggen för det är inte lika intimt. Här var det mer kläm och känn. Det är inte okej, sade han i rättegångssalen.

En vaktchef har uppgett att man tidigare mottagit flera klagomål kring 21-åringen.

Även en festivalbesökare gav stöd åt kvinnornas berättelser. Han uppgav att han sett hur 21-åringen "hade händerna i bröstområdet" när han visiterade en av kvinnorna.

21-åringen förnekade brott. Samtidigt medgav att "det kan ha varit så" att hans händer träffat kvinnornas bröst, men han "menade inget dumt" med det.

Han uppgav även att det hela skett under hans första dag som volontär, att han varit nervös samt att han hade hört talas om att kvinnliga festivalbesökare kunde ha "saker med sig i bh:n".

21-åringen uppskattade själv att han hade visiterat flera hundra personer innan han togs ur tjänst.

Tingsrätten fastslår att kvinnorna beskrivit händelseförloppet på "ett både trovärdigt och tillförlitligt sätt". Detta – tillsammans med vittnesuppgifterna – gör att 21-åringen anses som motbevisad.

Lite mer än en vecka senare ertappades 21-åringen med en stulen jacka och en mindre mängd hasch på Ingelstaområdet. Provtagning visade att han var drogpåverkad.

21-åringen döms nu för två fall av sexuellt ofredande, ringa stöld samt två fall av ringa narkotikabrott. Straffet blir villkorlig dom och 40 dagsböter à 250 kronor, en summa på sammanlagt 10 000 kronor. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till vardera av de drabbade kvinnorna.

LÄS MER: Polisen efter gripandet: "Vidrört intima delar"