Vittnet: Pappan slog barnet i hissen

En man i 40-årsåldern har av Norrköpingstingsrätt dömts för misshandel. Det anses bevisat att han slagit ett av sina barn.

En man döms till villkorlig dom sedan han slagit ett av sina barn.

En man döms till villkorlig dom sedan han slagit ett av sina barn.

Foto: Robin Haldert/TT

Norrköpings kommun2019-11-13 15:00

Händelsen utspelade sig i en hiss i maj månad i år. I domen kan man läsa att mannen kom in i hissen med sina barn. Vittnen har uppgett att barnen grät mycket redan när de kom in trappuppgången. Ett av vittnena såg tydligt hur mannen slog ett av barnen i ansiktet med öppen hand. Vittnet vågade inte säga till mannen i hissen.

Ytterligare ett vittne fanns med i hissen. Även det vittnet hörde att barnen grät i vagnen redan när de kom in i trapphuset. Inne i hissen såg hon hur den nu dömde mannan höjde handen och slog ned i vagnen. Hon såg inte hur det träffade, då vagnens sufflett var i vägen. Däremot har hon uppgett att det lät som "hud mot hud" när mannen slog. Barnet som blev träffat tystnade efter slaget. Kvinnan kände ett stort obehag efter händelsen och valde att ringa till polisen.

Pappan till barnen förnekar att han slagit någon av barnen. I stället hävdar han att hans båda barn, som satt i samma vagn, ska ha blivit osams och det ena barnet ska då ha slagit det andra.

Tingsrätten dömer mannen, mot hans nekande, för misshandel. Man anser att de båda vittnena har gett en trovärdig beskrivning av vad som skett inne i hissen. Utifrån vittnenas berättelser om hur barnet reagerat vid slaget anser rätten det vara styrkt att det orsakat barnet smärta. Av den anledningen väljar man att döma mannen till misshandel av normalgraden.

Pappan döms nu till villkorlig dom och dagsböter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!