När musiken vilar en sommar från Bråvalla tar stjärnor från näringslivet över för en dag i nystartade Future Summit 2018.

Den 4 september byter Louis de Geer och Flygeln skepnad med sikte på framtidens möjligheter och utmaningar i arbetslivet med ett tydligt tema för det första mötet.

"Trender i allmänhet och hur vi arbetar i framtiden i synnerhet."

Artikelbild

| Stefan Papangelis, vd för Happy Norrköping, välkomnar några av världens starkaste varumärken i höst.

– Vi gör det tillsammans med några av världens starkaste varumärken, säger Stefan Papangelis, VD för eventbolaget Happy Norrköping AB, som tillsammans med kommunikationsbyrån WDO arrangerar dagen.

– Att lyssna på inspirerande personer är något vi alla kan bli bättre på. Ett enkelt sätt att förkovra dig i visdom, livserfarenheter och goda råd, menar han.

WDO, som grundade Creative Summit och har sin bas i Skellefteå, har under flera år lockat gäster och talare från hela världen. De gör gemensam sak med Happy Norrköping, Norrköpings Kommun och Norrköpings Science Park.

Näringslivsdirektören Pontus Lindblom ser fram mot dagen.

– Den här dagen är ett unikt tillfälle för oss att få del av framtidsspaningar och globala varumärkens erfarenheter. Vi hoppas att den här nya mötesplatsen ska skapa möjligheter till nya kontakter, ge energi och ny kunskap till besökarna, säger han.

I dag är Helena Sjöberg från Microsoft och Sudhir Saseedharan från Lego klara föreläsare. Engelsmannen Andy Swan, som arbetar för några av världens största organisationer och varumärken och skrivit boken "The Human Workplace", kommer leda dagen i Norrköping.

– Vi kommer presentera fem-sex namn till under våren, säger Mattias Zingmark på Happy Norrköping.

Namnet Future Summit är, kort och gott, ett möte med fokus på framtiden.

– Framtidsspaning har aldrig varit så spännande som nu. Världen är i stor förändring och framtidens arbetsliv kommer inte se ut som det gör idag, menar Johanna Palmer, som är vd för Östsvenska Handelskammaren.

– Vi ser fram emot en mycket givande dag med internationell höjd, som sätter fokus på det som kommer skilja oss från robotarna, människans engagemang, medvetenhet om sin egen person och drivkraft att skapa förändring.

Höstens möte, som kommer vara återkommande, ställer redan några intressanta frågor att ta med sig.

Hur ser jobben och arbetsplatserna ut i en digitaliserad framtid?

Kommer robotar ersätta mänsklig kompetens eller öppna upp för mer kreativitet?

Svaren kan komma den 4 september.